Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenlerdeki sözde Hoca:Kadini taciz etmedim, o beni taciz etti

Esenlerdeki sözde Hoca:Kadini taciz etmedim, o beni taciz etti

Istanbul'da kendisini hoca olarak tanittigi kadinlari evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandirdigi iddiasiyla hakkinda "Dini inanç ve duygularin istismari suretiyle dolandiricilik" suçundan 7 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilan tu

Bakirköy 23. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya tutuklu sanik Burhan Dalgali, getirildi. Durusmada müsteki Ebubekir Baran ve taraf avukatlari da yer aldi. Emniyetteki ve savciliktaki ifadelerini kabul etmeyen sanik Dalgali savunmasinda sikayetçiyle komsusu araciligiyla tanistigini, sikayetçinin kendisinin yanina gelerek ondan yardim istedigini öne sürdü.

"NIKAHLARININ DÜSÜP DÜSMEDIGINI SORDU"

Dalgali savunmasinda "Ebubekir bana 'Sen herhalde hocasin' dedi. Ben de 'Biraz anliyorum fetva veremem hoca degilim' dedim. Ebubekir bana esiyle tartisma esnasinda 3 kere bos ol dedigini, nikahinin düsüp düsmedigini sordu. Ben de kendisine 'Yetkili imam degilim. Fetva veremem yetkili imamlara sor benim bildigime göre nikah düsmez' dedim." diye konustu.

"BANA IFTIRA ATTILAR"

Sikayetçiden para almadigini, nikahlarini kiymadigini öne süren Dalgali, "Bana iftira atiyorlar. Hiçbir hoca nikah kiysa bile 3 bin 200 lira para almaz. Nikah kiyma ile kefaretin alakasi yoktur. Bana iftira attiklari için müstekilerden sikayetçiyim. 5 çocugum okula gidiyor. Ben ve ailem perisan olduk. Tahliyemi istiyorum. Bir nikahtan 3 bin 200 lira para almam zaten uydurma. Ebubekir bana para teklif etmedi. Almadim da. Uyusturucu kullaniyor parasi bitince insanlara bunu yapiyor. Yalan söylüyor" seklinde beyanda bulundu.

"KUMPAS KURMUSLAR"

Tutuklu sanik sosyal medyada gündem olan görüntülerle ilgili sunlari söyledi: "Bir hafta sonra müsteki beni aradi. Telefonda bana komsusunun hasta oldugunu söyledi. Ben de 'Doktor degilim doktora götür hastalarla isim yok' dedim. Yanimda arkadaslarim vardi. Onlar bana 'Bu kisi sana oyun yapiyor sakin gitme' dediler. Ben de telefondaki kisiye beni bir daha arama dedim. Ayni gün beni tekrar aradi. Müsteki israr edince tamam dedim, araciyla beni aldilar. Meger aracin içerisinde arkada oturan kadinla bana kumpas kurmuslar."

"BEN KADINI TACIZ ETMEDIM O BENI TACIZ ETTI"

Hep birlikte eve çiktiklarini belirten sanik beyanlarini su sekilde sürdürdü: "Müstekiye 'Kadinin ne hastaligi var' diye sordum. Ebubekir bana 'Kadin hasta degil, kocasindan bosanmis benim evime geliyor sürekli bir sey yap' dedi. Bana çay içirdiler. Basim döndü. Beni kadinla bir odaya koydular. Beni kamera görüntüsüne aldilar. Görüntülerde benim kadini taciz etmedigim, onun beni taciz ettigi görülmektedir. O anda korktugum ve beni öldüreceklerini düsündügüm için bir sey yapamadim. Konusmalarin kendi lehine olan kisimlarini ses kaydina aldilar. Ertesi gün müsteki beni aradi. Kadinin para istedigini, vermezsem sikayetçi olacagini ve görüntüleri sosyal medyada paylasacagini söyledi. Para koparmak için yaptiklarini anladim. Daha sonra ismi Seymen olan birisi beni aradi. Bana 'Senin basina gelen olay benim de basima geldi. 50 bin lira verdim. Sen de 50 bin lira ver kurtul' dedi. Vermeyecegim dedim, aileme olayi anlattim. Ailem sikayetçi olmami söyledi. Ben de kim olduklarini ögrendikten sonra bana kumpas kuruldugunu ispat ettikten sona sikayetçi olacaktim. Sonra kadin beni aradi. Beni kullandilar beni tehdit ediyorlar dedi. Müsteki uyusturucu kullanip arkadaslariyla kavga eden birisidir. Benden 5 bin lira istedi kabul etmedim. Müsteki baska insanlari da gasp ederek iftira ediyormus. Istedikleri parayi vermedigim için böyle sikayette bulundular. Suçsuzum beraatimi istiyorum."

"ENSAR SÜLALESINDEN GELDIGIM IÇIN YAZDIM"

Mahkeme baskani sanigin sosyal medyadaki profiline 'El Ensari' yazmasinin sebebini sordu. Sanik da "Öylesine yazdim. Medrese egitimi aldigim için yazdim. Bir amacim yoktu. Ensar sülalesinden geldigim için yazdim" seklinde cevap verdi.

"SENI, AILENI, DOGACAK ÇOCUKLARINI KURSUNA DIZERIM"

Müsteki Ebubekir Baran ise sanigin dini nikah tazelemek için evine geldigini, esiyle bas basa görüsme isteginde bulundugunu, bu istegi kabul etmediklerini ve sanigin kendisinden 3 bin 200 lira para aldigini söyledi. Saniktan sikayetçi olduktan sonra sanigin kardesinin kendisini aradigini öne süren Baran, "Müstekinin kardesi ifademi geri çekmemi isteyerek 'Seni, aileni, dogmus ve dogacak olan çocuklarini kursuna dizerim' diyerek sikayetten vazgeçmemi istedi. Ben karsi tarafin tehditleri nedeniyle sikayetten vazgeçtim. Esim hamileligin son zamanlarinda oldugu için durusmaya gelemedi. Bu zamana kadar tehditler devam etti. Saniktan sikayetçiyim, zararim giderilmedi." dedi.

DURUSMA ERTELENDI

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Iddianamede Dalgali hakkinda "Dini inanç ve duygularin istismari suretiyle dolandiricilik" suçundan 2 yildan 7 yila kadar hapis cezasiyla cezalandirilmasi istendi. Ayrica Dalgali hakkinda "677 sayili Tekke ve Zaviyelerle Türbedarliklar ile bir takim unvanlarin men ve ilgasina dair kanuna muhalefet" suçundan 3 aydan az olmamak sartiyla hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli