Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esinder`in çatisinda bir delik var

Esinder`in çatisinda bir delik var

Bir akil hastanesinde deliler her teneffüste disari çikarlarmis ve hepside bir deligin içene bakiyormus bir gün doktor

 

Esinder’in binasinda dün aksam emlakçilar için düzenlenmis bir toplanti vardi.
Ben toplantiya geç katildim.
Baskan Özkan Ercan daginik,parçali bulutlu,örgütsüz emlakçilara Esenler’de ne yapmak istediklerine dair bilgi verdi.
Özetle:
Esenler’de sosyal donatili projelere imza atacagiz.
Emlakçilarla çalismak istiyoruz. Emlakçilar muhatabimiz olacak.
Biz örgütlendik siz de örgütlenin! Güç olun sesiniz çiksin!
Baskanin bu sözünden etkilenen emlakçilar da bir çagri yaptilar. Örgütlenelim! Bu sefer dernek mi oda mi olsun,tartismasi basladi.
Müteahhitler müteahhitlik yapsin,emlakçilar da emlakçilik…Çok hakliydilar.
Baskan da;uyanik olun,gözünüzü açin müteahhitle sözlesme yapin,arsayi vermekle kalmayin,insaat sonrasi satis ve kiralama isini garantiye alin,dedi. Hakliydi.
Örgütsüzlük basa bela! Yasal bosluk var. Bu sorun baska bir yazi konusu.
Baskan Özkan Ercan’in konusmasinda beni en çok etkileyen taraf su oldu:
Bir kere baskan ne yapacagina inanmis görünüyor. Heyecanli! Bu önemli.
-Dairene daire arti 10 bin TL kira!
Etkili bir slogan olacaga benziyor. Konusmanin özeti de budur.
Nitelikli konut teklifine bu durumda kim hayir diyebilir? Bir ev deyip geçmeyin. Bir konut sizin nasil yasadiginizi gösterir. Bir sokak sizin evinizin degerini gösterir,yasam kalitenizi gösterir.
Kentsel Dönüsümdeki açmazlardan biri,insanlari yerinden etmek,yasadiklari mekandan etmekti. Daire sahibinin basta aidiyet duygusunu hiçe saymak,geçmisinden koparmak,mülkiyet hakkini hiçe saymakti. Ikincisi,daire sahibinin dairesini kaybedecegi bir süreci yasamasi idi. Daha da yoksullasmasi ve borçlanmasi anlamina geliyordu. Sulukule’dekilerin baslarina gelen buna iyi bir örnektir. Mahkeme,Sulukulelilerin açtigi davanin 3. durusmasinda da su an uygulanmakta olan projede kamu yarari görmedi. Kent dokusuna sadik kalinmadigina hükmetti.
Kiptas ve Toki gelmeden korkusu var.  Malum,bunlar geldiginde yer sizin olmuyor…
Baskan Ercan bu konuda net idi. Herkes yerinde kalacak. Dairesine,dükkanina karsilik daire,dükkan alacak. Arti 10 bin lira kira…
Güzel ve kolay gelsin diyorum.
Uygulanirsa,bir örnek yapilip süreci tetiklerse önlerinin açilacagini düsünüyorum.
Seytan ayrintida gizlidir. Baskan Ercan’a bir sorum olacak? Imar konusu…
-Esenler Belediye Baskani M.T.Göksu arkamizda,bizi destekliyor. Imar verecek… Benim bildigim Esenler dahil dört ilçede imar artisi olmayacakti. Karsi oldugum için degil nasil asilacak? Asil sorum bu degil.
Bir sokakta tek katli hemen yaninda 7 katli sonra 3 katli onun yaninda 5 katli,hemen onun yaninda 9 katli,2 katli evler var…
Peki;dairene daire alacaksin,dendiginde;
Arsa payi nasil dengelenecek?Yanilmiyorsam imar burada 4 kata izin veriyor. 4 katli bir bina üzerinden konusacak olursak,nirengi noktasi bu…Bunun altindakiler arsa degerinden yararlanacaklar mi? 4 katin üzerindekiler nasil olacak. 400-500 bin TL’lik bir arsanin üzerinde tek katli,2 katli,3 katli bir ev varsa bu nasil çözülecek?M2 artisiyla mi karsilik verilecek,bilemiyorum.
Bir de;
Esinder’in yeni logosunun çatisinda bir delik var? Inanmzasaniz siz de bakin!
Aksam buna kafam takildi,bir türlü bunun ne anlama geldigini çözemedim. Belki baskan bunu biliyordur. Bu delik neye isarettir? Daha kurulmadan çatisinda bir delik açilmis olmasi hayra alamet midir?
Bu delik isi bana biraz tuhaf geldi. Nasil yorumlayacagimi bilemedim. Bu delik isi,deli isi midir? Bilemiyorum. Suistimale açik bir konu...Sulandirmayalim...
Iyi Seyler Için Basarilar dileyelim...
Fikra böyle.
Bir akil hastanesinde deliler her teneffüste disari çikarlarmis ve hepside bir deligin içene bakiyormus. Bir gün doktor bahçede yürürken bunlari görmüs ve doktor da merak edip delige bakmaya gitmis.  Tam deligin yanina geldigi zaman deliler siraya geç diye bagirmislar.  Doktor siraya geçmis,sira ona geldigi zaman doktor egilmis delige bakmis.  Bakmis bir sey görememis. Doktor arkasini dönmüs ve ben bir sey göremedim demis.Bunun üzerine delicde ben 40 yildan beri bakiyorum bir sey göremiyorum sen ilk bakista mi göreceksin demis…
15.03.2012


  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli