Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esnaf Odasi Projelerini Açikladi

Esnaf Odasi Projelerini Açikladi

Esenler Birlesik Esnaf Ve Sanatkarlar Odasi Baskani Sükrü Sahin Ilçede bulunan basin mensuplarina bir kahvalti düzenleyerek kongre sürecinden bu güne gelinen noktayi degerlendirerek gelecekteki hedefleri hakkinda basin mensuplarina bilgi verdi.

Esnaf Odasi Projelerini Açikladi

Esenler Birlesik Esnaf Ve Sanatkarlar Odasi Baskani Sükrü Sahin Ilçede bulunan basin mensuplarina bir kahvalti düzenleyerek kongre sürecinden bu güne gelinen noktayi degerlendirerek gelecekteki hedefleri hakkinda basin mensuplarina bilgi verdi.

Kongre sürecinde Esnaflara vermis oldugu sözlerini bir bir yerine getirecegini ifade eden Sahin, göreve geldigi 5 aylik süre içerisinde üye sayilarinin % 50 arttigini söyledi.

 

Yaklasik 5 ay içerisinde yaptiklari çalismalar neticesinde Esnaf Odasi’na üye olan kayit sayisinin % 50 arttigini belirten Sahin açiklamalarina su sekilde devam etti:
“26 Ocak 2014 tarihindeki Olagan Genel Kurul’un ardindan bu güne kadar neler yaptigimizi ve bundan sonra neler yapacagimizi anlatmak için bu toplantiyi düzenledik.

Esenler’deki esnaflarimizin sorunlarini çözmek için bir analiz yaptik. Bunun neticesinde Esenler’deki üyelerimizin Is Güvenligi ile ilgili anlasmalarinin ve protokollerinin acilen yapilmasi gerektigini gördük. Ve hemen bütün esnafimiza ulasarak bunun yaptirilmasi gerektigini söyledik.

Geçen sene odamiza kayit olanlar ile bu sene kayit olanlarin istatistik bilgisini aldim. Geçen seneye oranla bu sene odamiza kayit olan üye sayisi % 50 daha fazla. Bu demektir ki çalismalarimizin neticesinde üye sayisi artmaktadir.

Baskan Sükrü Sahin Hazirlik Asamasindaki Projelerini Söyle Siraladi

 “Bilindigi üzere odamiz olagan genel kurulunu bundan 4 ay önce yapmis ve kurulu olarak komisyonlar yönetim kurulu üyesi arkadasimin baskanliklarin da 10 ar kisilik meslek komisyonlari kurulmus olup komisyonlarimiz su anda çalismalarini sürdürmektedir.

1-Oda Bünyemizde Esnaf Hukuk, Maliye, SGK, Belediye ve Bankalar danisma bürosu

2-Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifimizin açilmasi için gerekli gayretler gösterilerek bu ay faaliyete geçmesini sagladik

3-Esenler’de Çiraklik Egitim Okulunun açilmasi için gerekli çalismalari baslattik ve   2014-2015 egitim ve ögretim yilinda faaliyete geçecek.

4-Esenlerdeki esnaflarimizi bu ayin 18 ve 21’inde 2 kafile halinde Çanakkale ye gönderilecek.

5-Esnafimizi Bayramdan sonra Piknige götürmek.

6-Eylülde Esenlerde EHI EVRAN haftasi düzenlenecek ve Esenlerde Yilin AHISI seçilecek.

7-Esnafimiza ilk Danisma Bürosu söyle ki esnaf ilk esnafliga basladiginda istiyoruz’ki bize gelsin biz esnafimiza rehberlik yapalim. Istiyoruz.

Ayni sekilde esnafimiz bize diyorlar ki, bize krediyi siz verin ve bizleri bankalara mahkum etmeyin. Kredi Kefalet Kooperatifimizin açilmasi için Genel Baskanimiz Abdulkadir Akgün’e iki defa ziyarette bulunduk. Genel Baskanimiz Halkbank Genel Müdürüyle görüserek bize kefil oldu. Bu ayda muhtemelen yeniden Kredi Kefalet Kooperatifimizi açacagiz.”

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı