Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

 Evlatlarimiz eksik!

      Evlatlarimiz eksik!

Basbakan Recep Tayyip Erdogan bayramda da zehir zemberek açiklamalarina devam etti. Gezi Parki direnisinde yasananlarla ilgili konusan Erdogan, bunlarin hiçbirisinin özgürlük arayisi

Basbakan Recep Tayyip Erdogan bayramda da zehir zemberek açiklamalarina devam etti. Gezi Parki direnisinde yasananlarla ilgili konusan Erdogan, bunlarin hiçbirisinin özgürlük arayisi olmadigini iddia ederek “Neyiniz eksik; A’dan Z’ye, su 10 yil içinde temel hak ve özgürlükler noktasinda cumhuriyet tarihi boyunca verilmemis olan haklari AK Parti iktidari vermistir” dedi. Erdogan’in sözlerine tepki gösteren Ethem Sarisülük’ün yengesi Çigdem Sarisülük ise “Bize ‘Neyiniz eksik’ diye soruyor. Çok seyimiz eksik, su anda evladimiz yanimizda degil. Bu ona yetmez mi?” diye konustu. Yenge Sarisülük, acilarindan dolayi bayram yasayamadiklarini ifade etti.

ANNEM ISMAIL’IN TOPRAGINI ÖPTÜ

Eskisehir’de 1’i polis 4 kisinin sopali saldirisi sonucu hayatini kaybeden Ali Ismail Korkmaz’in agabeyi Gürkan Korkmaz da Basbakan Erdogan’in açiklamalarina tepki gösterdi. Ilk defa aile olarak Ismail olmadan bayram kutladiklarini dile getiren Gürkan Korkmaz, “Evde bayram havasi yoktu. Sabah annemin-babamin bayramini kutlayamadim. Hep beraber kardesimin mezarina gittik. Bugüne kadar bayramlarda Ismail annemin elini öperdi, bugün annem Ismail’in topragini öptü” diyerek nasil bir bayram geçirdiklerini anlatti.

ÇOK ACI

Basbakan’in açiklamalarinin çok aci verici oldugunu söyleyen Gürkan Korkmaz, “5 cani kaybettik hâlâ bu sekilde açiklamalar yapiliyor. Kardesimin ölümünde polisin talimat verdigi ortaya çikti. Ama Vali, ‘Türk polisi yapmaz’ demisti. Emniyet hâlâ bir açiklama yapmadi. Tüm bunlar çok aci ve üzüntü verici” diye konustu. Kardesinin ölümünün ardindan sagduyulu davrandiklarini, kimseyi suçlamadiklarini hatirlatan Gürkan Korkmaz, yetkililerin açiklamalarinin niyetlerini ortaya koydugunu dile getirdi.

NEYIMIZ TAM KI?

Gezi Tutuklulari Aileleri Dayanisma Platformu üyesi aileler de Basbakan’in söylemlerine tepkili. Oglu Hasan Tunç cezaevinde olan Leyla Tunç, Basbakan’a “neyimiz tam ki” diye sordu. Demokrasilerde çocuklarin ailelerin yaninda olacagini dile getiren Tunç, “Basbakan Ali Ismail’in, Ethem’in annelerine çocugunu geri verebilecek mi? Benim çocugum bu bayram benim elimi öpemiyor. Ben çocuguma sarilamiyorum” diyerek bütün hayatlarina karisan Basbakan’a çocuklarinin serbest birakilmasi için seslendi.
Izmir’de tutuklanan Esra Ayyildiz’in babasi Bayram Ayyildiz ise Basbakan’in yasakçi zihniyetinin ülkeyi bu hale getirdigini belirtti. Kizinin düsünceleri için tutuklandigini ifade eden Baba Ayyildiz, kendisinin de kizinin arkasinda oldugunu belirtti. “Basbakan ikinci bir Gezi istemiyorsa eli palalilari, 5 gencin katillerini bulmasi gerekir” diyen Ayyildiz, tutuklanan çocuklarinin derhal serbest birakilmasi gerektigini ifade etti. (Istanbul/EVRENSEL)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı