Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Firsat vermeyecegiz,bedelini agir öderler

Firsat vermeyecegiz,bedelini agir öderler

Sn.Tekstilkent Kooperatif ortaklari bu hafta sizlere Tekstilkent kooperatif ortaklarina ait olan koza plaza yani metro istasyon duragi çikisi olan köse basinda bulunan ve bütün Istanbul`un gözünün üzerinde Tekstilkent kooperatifi adina tescilli bulunan 22

Firsat vermeyecegiz,bedelini agir öderler

Haber/analiz;Senol Özyurt

Sn.Tekstilkent Kooperatif ortaklari bu hafta sizlere Tekstilkent kooperatif ortaklarina ait olan koza plaza yani metro istasyon duragi çikisi olan köse basinda bulunan ve bütün Istanbul’un gözünün üzerinde Tekstilkent kooperatifi adina tescilli bulunan 22.750 m2 arsa hakkinda olacaktir.

Tekstilkent eski yönetimin hayalleri suya düstü
Tekstilkent Kooperatifi’nin 30 yili askin olarak adina tapu tescilli arsa zaman içerisinde istedigi bir imar plan proje gerçeklestiremedigi her gelen yönetim kurulu tarafindan ortaklar yararina gerekli hassasiyeti göstermediginden dolayi ve bazi kisisel hesaplar ihtiraslar ugruna heba edilmek istendigini geçen sn. Sükrü Kulak yönetiminin 22.750 m2 arsayi Esenler Belediye baskanligina devir edip her ortagina bir daire slogani ile vermek istedigini ama 2016 yilin da yapilan olagan genel kurulda ibra olamayinca yönetim kurulunun hayallerinin suya düsmesine sebepolmustur. Buna hep birlikte sahit olmustuk.

Belediyelerin Arsa Üzerindeki Imar Plani Oyunu
Tekstil kent’in geçmis yönetimleri ve halen görevi devam edenler tarafindan 22.750 m2 arsa üzerine otel ve fuar alani söylemleri ile belediye imar kanunu mevzuatlari geregi hak ettigi imar projesine bugün sahip olamamistir. Nedenine gelince arsa üzerinde bir takim gizli odaklarin gizli planla gizli kapilar ardinda yönetim kurulu ile irtibata geçerek tasarruf saglanmaya çalisildigi yillarca kooperatif ortaklari tarafindan Tekstilkent bilinmektedir.

Tekstilkent Yönetimi Arsa Satma Yetkisi Var Mi?
Tekstilkent yönetim kurulu otuz yil boyunca genel kurulda alinan yetkileri mahkeme karari ile iptal edilmedigi veya baska bir genel kurul karari ile degistirilmedigi ve ayrica son tarih belirlenmedigi sürece geçerlidir. Yönetim kurulu bu yetkilere dayanarak kooperatife ait olan 242 adet dükkan ve 22.750 m2 arsayi diledigi zaman, diledigi bedelle ve diledigi sartlarla diledigi kisi ve kurumlara satabilir. bir baska degimle koza plazalar gibi kat karsiligi sözlesme ile de ihale edebilir. Tekstilkent yönetimi ortaklari adina da insa eder.

Yönetim Kurulu Kanun Tanimiyor
Tekstilkent yönetim kurulu baskanligina 03.04.2016 tarihli olagan genel kuruda göreve devam eden yönetim kurulu üyeligine seçilmis bulunan sn. Yasar Küçükçalik baskanligi üzerinden 22 aylik geçen bir zaman zarfinda ana sözlesme,yönetim plani ve 1163 kooperatifler kanununa aykiri birçok eylem yaptigini çevre ve sehircilik bakanligi denetim raporu sonucunda ve resmi belge ile eylemlerden anlasilmaktadir.

Yetkisiz Yönetim Kurulunun Icraatlari
1.) olagan genel kurul yetkisinde bulunan huzur haklari bedelini yetkisiz almislardir.
2.) olagan genel kurulda 2/3 ortaktan muvafakat almadan ortak alan otoparklari empark isletmesine devir etti.
3.) olagan genel kurul karari olmaksizin ortaklardan aidat tahakkuk ettirerek aldi ve alamadiklarini hacze verdi.
4.) olagan genel kurul karari olmaksizin esenler emniyet müdürlügü için 140.000.00 tl iki araç hibe etti.
5.) olagan genel kurul kararlari olmaksizin yirmi aylik bir dönemi 38.000.000.00 tl usulsüz ve yetkisiz harcama yapti.
6.) olagan genel kurul karari olmaksizin yüksek maas ve bedelle genel müdürü göreve baslatti.
7.) olagan genel kurulda çalisma programi ve geçici bütçe yapma yetkisi olmadan harcamalar yapmadi mi?

Mevcut Yönetim 22.750 M2 Arsayi Satabilir Mi
Tekstilkent’te görevi devam eden yönetim kurulu yetkisinde olmazsa`da 22.750 m2 arsayi isterse satabilir. nedenine gelince yukarida yetkisizce yönetim kurulu tarafindan yapilmis olan bazilarini yedi madde halinde siralayarak siz degerli ortaklarimiza anlatmaya çalismaktayim.bir görevi devam eden yönetim kurulu tarafindan 22.750 m2 arsa üzerinde bulunan kiracilari tahliye edilmesi,hali hazirdaki konumu koza plaza `da bulunan bazi is adamlari ve bazi firmalarin`da gözü bu arsa üzerinde olmasi görevi devam eden yönetim kurulu üyeleri tarafindan 2.750 m2 arsayi her an satabilecekleri tarafimizdan düsünülmektedir.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı