Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

GAZZE`NIN IMARINDA TÜRKIYE YOK MU?

GAZZE`NIN IMARINDA TÜRKIYE YOK MU?

Filistin politikasinin yanlisligi, Gazze`nin imar çalismalarina yansidi.

GAZZE`NIN IMARINDA TÜRKIYE YOK MU?

Filistin politikasinin yanlisligi, Gazze`nin imar çalismalarina yansidi.

CHP Istanbul Milletvekili Haluk Eyidogan, AKP’nin uzun yillardir Filistin ve Gazze üzerinde yürüttügü politikanin iflas ettigine dikkat çekerek, Gazze’nin yeniden imarinda Türkiye’ye yer verilip verilmeyecegini meclis gündemine tasidi.

Haluk Eyidogan konu ile ilgili olarak hatirlatmalarda bulunarak, ” Bilindigi üzere Misir’in Baskenti Kahire’de Misir’da, Israil’in saldirilari sebebiyle büyük yikimin yasandigi Gazze’nin yeniden imari için yapilacak konferans düzenlenmistir. Misir ve Norveç yönetimlerinin ortakliginda gerçeklestirilen konferansin açilisini Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi yapmis ve Israil’e “çatismayi sonlandirma” çagrisinda bulunmustur. Sisi, Israil’in saldirilari nedeniyle büyük yikimin yasandigi Gazze’nin yeniden imari için düzenlenen konferansin açilisinda yaptigi konusmada, “Misir, Filistin halkina vefa göstermeye ve adil bir sekilde destek vermeye devam edecek” ifadesini kullanmistir. Toplantida konusan Norveç Disisleri Bakani Børge Brende de “Gazze’nin imari iki devletli çözüme ulasilmasina da katki saglayacak” diye konusmustur.” dedi.

Gazze’nin Imarinda Türkiye Yok Mu?

Basbakan A. Davutoglu’na, ” Bu Konferans ile konferansa katilim saglayan ülkelerin tutumlari göz önüne alindiginda; Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan ve sizin öteden beri savuna geldiginiz Filistin politikasinin yanlis oldugunun tespitinin bizzat bati ülkeleri eli ile yapildigi anlamini mi içermektedir?” diye sordu.

CHP’li Eyidogan, Gazze’nin imari ile ilgili olarak, ” Yillardir Türk Isadamlari ve Müteahhitlerine çesitli vesilelerle Gazze’nin ve Filistin’in is potansiyeli anlatilirken bahsedilen imkân ve olanaklarin artik ortadan kalktigini söyleyebilir miyiz?” sorusunu da yanitlamasini istedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı