Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Göksu “Yerel Seçim Çalışmalarına Körler Pazarında Ayna Satmakla Başladı!”

Göksu “Yerel Seçim Çalışmalarına Körler Pazarında Ayna Satmakla Başladı!”

Ak Parti İBB Grup Başkan Vekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Yerel Seçim Çalışmalarına Körler Pazarında Ayna Satmakla Başladı!

Haber Analiz: Şenol ÖZYURT

Ak Parti İstanbul Büyükşehir 31 Mart Yerel Seçimlerinde Başkan Adaylığı Murat Kurum’un Başkanlık Seçimine Büyük Katkı Sağlayacağı Göz Önünde Bulundurularak 3 Dönem Kuralı Askıya Alınarak İstisnai Durum Olarak Tekrar Adaylaştırıldı!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) geçtiğimiz 2023 Milletvekili seçimlerinde "üç dönem kuralına devam" kararına yani Kuralına Takılan bazı AK Parti'li milletvekilleri bu dönem kişisel planlarını değiştirdi.

Ak Parti’den Siyasi hayatlarında yolları hiç ayrılmayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya' nın da aralarında bulunduğu 70 civarında milletvekili parti tüzük gereği 2023 yılında ki seçimlerde milletvekilliğine yeniden aday gösterilmedi.

Üç dönem kuralının 31 Mart 2024 yerel seçimlerde de uygulanacağının altını çizen Ak parti kurmayları Yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı kesin uygulanacak. Bazı istisnalar belki olabilir açıklamasında bulunmuşlardı.

Ak parti bundan önce azda olsa istisnai bazı il ve ilçelerde 3 dönem üzerine ilaveler yaptığı yerler olmuştu. Beldelerde veya küçük yerleşim birimlerinde bunlar yapılmıştı. İstanbul'da Zeytinburnu'nda çok başarılı bir belediye başkanını 3 dönemi doldurduğu için Beykoz'da aday yapmıştı. Bu Belediye seçimlerinde de buna azami riayet edilecek ama belki bir iki istisna olabilir.

En çok merak edilen ise Ak parti bu yerel seçimlerde de Üç dönem kuralını İstanbul da Ak partinin lokomotifi haline gelmiş bulunan mevcut Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu gibi bazı istisnalar hariç kesin uygulayama koyulduğu görülüyor.

Her ne olursa olsun millet bunları yemiyor.

Esenler Belediye Başkanı Sn. Mehmet Tevfik Göksu’nun 06.02.2023 günü, Türkiye saati ile 04:17'de ve 13:24’de merkez üssü Pazarcık (Kahramanmaraş) ve Elbistan (Kahramanmaraş) olan Mw 7.7 ve Mw 7.6 büyüklüğünde iki deprem ile Ülkede yaşanan asrın felaketi sonrası Göksu’nun merkezi hükümetle arasında soğuk rüzgarların estiği kamuoyu tarafından bilinmekte. 

Ak Partide Mehmet Tevfik Göksu’nun İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adayları arasında en favori gösterilen isimler arasında yer almasına rağmen maalesef Ak parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterilmedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Yerel Seçim Sonrası Affını İsteyebilir!

Sn. Mehmet Tevfik Göksu kendi başına buyruk Ak partinin Ülke Genelinde Kullandığı Slogan ve pankart yazı çalışmaları dışında kendine özgü farklı bir Pankart Yazıları ve Sloganlarla Tüm Esenler çevresini bu pankartlarla donatarak Seçim çalışması yürütmeye başlaması ile Bu durum biz yerel basın mensuplarının oldukça dikkatini çekmeye yetti. Yerel seçim sonuçları ne olursa olsun Ak parti yönetimi ile Sn. Mehmet Tevfik Göksu arasında soğuk rüzgârların eseceğinin bir belirtisi olduğu değerlendirmesi şimdiden yapabiliriz.07.03.2024



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı