Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Güzel Esenler`e Peyzaj Katkisi

Güzel Esenler`e Peyzaj Katkisi

Esenler Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü, ?Güzel Esenler? projesi kapsaminda TEM?E5 baglanti yolunun iki kenarindaki 6 bin 570 metre uzunlugundaki alanda rehabilitasyon, kaldirim, kent mobilyasi, aydinlatma ve peyzaj çalismalarina devam ediyor.

Güzel Esenler’e Peyzaj Katkisi

Esenler Belediyesi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdigi Güzel Esenler projesi kapsaminda dis cepheleri giydirilen TEM- E-5 baglanti yolu üzerindeki binalarin çevrelerini güzellestirmek için çalismalarina hizla devam ediyor.

Esenler Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü tarafindan Esenler’in çehresini degistirebilmek ve sehir estetigine katkida bulunmak için yapilan çalismalar kapsaminda; TEM- E-5 baglanti yolu üzerindeki binalar, peyzaj ve çimlendirme düzenlemeleriyle daha güzel bir görünüm kazaniyor.

PEYZAJ ÇALISMALARINA HIZ VERILDI

Proje kapsaminda; TEM-E-5 baglanti yolu üzerinde bulunan ve Oruç Reis, Havaalani, Turgutreis, Birlik ve Fevzi Çakmak mahallelerindeki evleri kapsayan 2 bin 800 metrekarelik alandaki toplam bin 489 bagimsiz bölümün Osmanli ve Selçuklu mimarisine uygun olarak giydirilmesi, yalitim ve cephe rehabilitasyonunun gerçeklestirilmesinin ardindan yesil alanlarin peyzaj ve çimlendirme çalismalarina agirlik veren Esenler Belediyesi, simdi de zemin rehabilitasyonu, kentsel tasarim uygulamalarina hiz verdi. Zemin rehabilitasyon, kaldirim, kent mobilyasi, aydinlatma, peyzaj çalismalarina baslayan Esenler Belediyesi, TEM–E5 baglanti yolunun iki kenarindaki 6 bin 570 metre uzunlugundaki bir alanda peyzaj çalismalari yapti.

TEM –E5 baglanti yolunun kuzey kisminda bin 489 bagimsiz bölümün cephe uygulama projelerini tamamlayan Esenler Belediyesi, 3 kilometrelik alanda zemin rehabilitasyon, kaldirim, kent mobilyasi, aydinlatma, peyzaj projelerine devam ediyor.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı