Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Hayri Kozakçioglu intihar etti

Hayri Kozakçioglu intihar etti

Eski OHAL Valisi ve milletvekili Hayri Kozakçioglu evinde ölü bulundu. Emniyet Kozakçioglu`nun intihar ettigini dogruladi.

Eski emniyet müdürü, vali ve milletvekili Hayri Kozakçioglu evinde ölü bulundu. Polis, olayda süphe olmadigini Kozakçioglu`nun, kendisini beylik tabancasiyla kalbinden tek kursunla vurdugunu belirtti.

Edinilen bilgiye göre, 75 yasindaki Kozakçioglu`nun cansiz bedeni Sariyer, Resitpasa`daki evinin çalisma odasinda sabaha karsi bulundu. Esinin kilitli kapiyi açamayip polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler kapiyi çilingir yardimiyla açti. Içeri girildiginde Kozakçioglunun cansiz bedeniyle karsilasildi. Ilk incelemede eski valinin, kapisi kilitli odasinda gögsüne siktigi tek kursunla yasamina son verdigi belirlendi. Kozakçioglu`nun silahini atesledigi zamanin tam olarak bilinmedigi, esinin bu sirada evin baska bir odasinda bulundugu, silah sesini duymadigi belirtiliyor.

"BUGÜN IÇIN BANA SIPARIS VERMISTI"

Bu arada evinin bulundugu sokaktaki marketçi, Kozakçioglu`nu en son dün aksam gördügünü söyledi. "Sagligina dikkat eden bir insandi" diyen marketçi, "Intihar edecek bir insan degildi. Bugün için bana siparis vermisti. Süt getirirsin demisti" diye konustu

POLIS INCELEME YAPTI

Olay yeri inceleme ekipleri villada arastirma yapti. Hayri Kozakçioglu`nun olay sirasinda disarida bulunan kizi haber alir almaz geldi. Sariyer Ilçe Emniyet Müdürlügü yakinindaki villa ve çevresinde polis genis güvenlik önlemi de aldi.

SAVCI TEMKINLI: INTIHAR AÇIKLAMASI YAPAMAM

Kozakçioglu`nun cenazesi yapilan incelemelerin ardindan Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Olay yerine gelen Istanbul Cumhuriyet Bassavci Vekili Mustafa Emre basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Cenaze, yasa geregince ölüm sebebinin tespiti için Adli Tip Kurumu`na gönderildi" dedi. Bir habercinin "Intihar iddialari dogru mu?" sorusuna Emre, "Yok, hayir. Teknik olarak su anda bir açiklama yapamayacagim" seklinde konustu.

ATALAY: INTIHAR ETTIGI BILDIRILDI

Bu arada Basbakan Yardimcisi Besir Atalay Kozakçioglu`nun evinde ölü bulunmasiyla ilgili yaptigi açiklamada, "Eski Valilerimizden sayin Kozakcioglu hayatini kaybetmis. Onunla ilgili bir haber ulasti bana biraz önce, ona da rahmet diliyorum" dedi. Atalay, "Kozakçioglu`nun intihar ettigi iddia ediliyor" sorusuna, "Ben çok ayrintili bilgi veremiyorum. Bana da o yönde bilgi geldi" diye konustu. (Radikal/DHA)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı