Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

HMKD `Ayni Tas Ayni Hamam!`

HMKD `Ayni Tas Ayni Hamam!`

Göksu CHP`lileri mahkemeye verecegini, kazandigi parayla döner dagitacagini söyledi. CHP`nin hak sahiplerinin dairesine daire verilmesine itiraz ettigini iddia etti.

 Havaalani Mahallesi Kentsel Dönüsümünde `Ayni Tas Ayni Hamam!`

Esenler`de kentsel dönüsüm protestosunda öfke dinmek bilmiyor

Göksu, Özhaseki`ye özendi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu`nu mahkemeye vererek aldigi 15 bin TL ile sucuk dagitan, daha sonra kararin Yargitay`da bozulmasiyla davayi kaybederek 21 bin TL`yi
Kiliçdaroglu`na ödemek durumunda kalan Özhaseki`den etkilenen Göksu;
bildik bir suçlama yöntemine basvurarak asil suçlunun CHP oldugunu ilan etti. CHP`lileri mahkemeye verecegini, kazandigi parayla döner dagitacagini söyledi. CHP`nin hak sahiplerinin dairesine daire verilmesine itiraz ettigini iddia etti. Oysaki CHP’liler plan notlarindaki emsal artisina itiraz etti.

CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Haluk Eyidogan`in katilacagi Atisalan, Can Dügün Salonunda, Emniyet Müdürlügü`nün karsisinda persembe günü saat 11`de
Havaalani Kentsel Dönüsüm ile ilgili toplanti yapilacagi duyuruldu.

Esenler Havaalani Mahallesi Kentsel dönüsüm projesindeki daire planlarinin belediye sitesinden açiklanmasindan hemen sonra kiyamet kopmus, ardindan alelacele site paylastigi verileri yayindan kaldirmisti. Kendilerine net farki olarak kesilecek rakami 7 veya 10 metrekare olaral telaffuz ettiklerini oysa bu rakamlarin 35-40 metrkare oldugunu görerek kesintinin %35 gibi rakamlara ulasmasi; 94 m2lik bir evin 58 m2 net olmasi onlari öfkelendirmisti.

Hak sahipleri olayin içyüzünü ögrenmek üzere Esenler Belediyesi önünde eylem yaparak Belediye Baskani Göksu ile görüsmek istemis fakat Göksu, hak sahiplerinin karsisina çikmadi. Magduriyetlerinin giderilmesini isteyen hak sahipleri ile görüstükleri baskan yardimcisi Orhan Oguz Türk`ün açiklamalarindan da tatmin olmayarak ayrilmislardi. Devam eden tepkileri yatistirmak üzere ESKON hak sahiplerine `Havaalani Mahallesi kentsel dönüsüm projesi ile ilgili bilgilendirme görüsmelerine 25.11.2014 tarihinde baslanacaktir. Proje maketi üzerinden sorular cevaplandirilacak, varsa talepler alinacaktir. Sahsiniza özel görüsme tarih ve saati size ayrica bildirilecektir.
Sözlesme geregi taahhüt edilen daire brüt m2 lerinde kesinlikle herhangi bir küçülme olmayacaktir. Projedeki Teknik nedenlerden dolayi, kura sonrasinda daire m2 leri yükselenlerden ise sadece maliyet bedeli alinacaktir. (1m2 = 1000 TL)bir çagri yapmisti.` seklinde bir açiklama yapilmisti.

Bugün Esenler Kültür Merkezi`nde saat 10`da yapilan kahvalti sonrasi bilgilendirmede ise Esenler Belediye Baskani Göksu zor anlar yasadi.
Bir türlü dairelerinin net olarak kaç metrekare olacagini israrla sormalarina karsin net cevap alamadilar. 94 metrekarelik bir dairenin 71 m2 `yasam alani olacagini söyleyen Göksu, sorular üzerin 15 m2 daha kesinti yapilacagini söyledi.
Ama israrla bu 15 m2lik kesintiden sonra net olarak kaç m2 olacagini söylemedi.Bir sonuç çikmadi, basa dönüldü.
`Bir emlakçiya gidin o size ne veriyorsa biz size aynisini verdik` Diyen Göksu, itiraz edenleri her zamanki uslubuyla `provakatör` olmakla suçladi.

Toplantidan ayrilan hak sahiplerinden bazilari görüslerini söyle açikladilar:
*Ayni tas ayni hamam! Degisen bir sey yok!
*Satacagi dairelere müsteri geldiginde, rezidanslara sosyal donati alanlari su diyorlar ama hak sahipleri gidip sordugunda daha proje açiklanmadi, diyorlar.
Onlarin %80`i sosyal donati alani bizimki ise %60... Soru soracagim, diyorum. Sen soru soramazsin, diyor.
*Seker hastasiyim. Bu nasil is ya! Burayi alana kadar basimidan gitmedi. En son Havaalani Mahallesi`nden beni çikardilar. Kahvalti yapiyordum.
Adamlari bir çay içmeme müsade etmediler. O çay bana zehir zikkim oldu. Her yeri kazdilar, açik biraktilar, çocugumu elektrik çarpti. Lanet olsun! Biz buraya
malim için geldim, CHP`ye çatiyor, siyaset yapiyor. Benim 136 m2 yerim vardi, simdi yok! Evimin 4 odasi vardi, saray gibiydi. Orada 30-40 sene oturanlarimiz vardi. Komsularimizdan olduk. Kaçak diyorlar. Önceden niye kaçak degildi. Çöp vergisi alirken niye kaçak degildi. Ev vergisi vermedik mi? Tarla tapumuz var, ama tapumuzu vermediler.
*Buradaki herkese bu müstehak! Müstehak! 35 sene vergi ödedim.
*Onlari hesabi çok ama bizim evimiz degersiz.
*Izleyen basinin hakkinda dava açacakmis!
-Mahallenin muhtari AKP`nin irtibat bürosu gibi.
-Baskan açik açik anlatiyor ama bunlar anlamiyor. 94 m2`ye 81 m2 diyor, daha ne desin! Inanmiyorlar!
-Üç-dört kisi var! Her yerde bunlar konusuyor. Bunlari toplantiya almayin! Ne dediklerini de anlamiyoruz.
Propaganda mi, ne yapiyorlar, anlamiyoruz.Neti ne diye soruyorlar, baskan söylüyor ama açikliyor ama hala yok, 100 m2ye net kaç m2 olacak diyorlar?
-Bana ne veriyorsun? Bana ne verdigini söyle! Söylemiyor. Neti söylemiyor, israrla neti söylemiyor. 94 m2, diyor,71 m2 net, diyor, yasam alani, diyor, sonra 15 m2 duvarlar, bosluk v.s diyor, al sana 50 m2. Bize belediye baskani baskani ile görüsecegiz, 1 m2 kesinti olmayacak demediler mi? Simdi de demedik diye inkar ediyorlar.
-Onlar ayni seyi konusuyorlar. 5 tanesi ortaligi birbirine katti. Vir vir, ne var? Niye ortaligi karistiriyorsunuz? Adam sana daireyi yapip teslim edecek!
O zaman görürsün! Adam izah ediyor, alacagin bu, dairen bu diyor, anlamiyorlar. Net alacagin bu diye açikliyor, ama inanmiyorlar!
-Adamlar hazirlikli gelmisler. Ortaligi karmakarisik edip bozuyorlar! Adam açiyor projesini gösteriyor. Iste bu diyor, onlar da `Yok!` diyor.
sen öyle vermiyorsun! Adam açip sana gösteriyor. Daha ne yapacak!
-Is olsun iste!94`e 81 m2 verecegim, diyor. Bunun içinde asansör, apartman boslugu yok. Bir yanlis anlasilma var, diyor. Hepsini yazili, mühürlü olarak vereceklermis.

kentseldonusumhaberleri.com



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı