Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

IBB, Esenler Namik Kemal Mahallesinde Kres açti

IBB, Esenler Namik Kemal Mahallesinde Kres açti

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, seçim vaatlerinde ilk siralarda yer alan ‘150 mahalleye 150 kres’ projesini hayata geçirmeye devam ediyor. IBB, yeni yönetim döneminde faaliyete geçen farkli ilçe ve mahallelerdeki toplam 20 Yuvam

“BU SEHRIN ÇOCUKLARI ESIT OLMALI”

Esenler Namik Kemal Mahallesi’ndeki açilisa katilan IBB Baskani Ekrem Imamoglu, “Bu sehrin çocuklari esit olmali. Hangi mahallede yasiyorsa yasasin, bu sehrin çocuklari esit duygularla yetismeli ve gelecegimiz ancak bu sekilde teminat altinda olur demistik. Bu manada 150 kres projemizle yola çikmis. Bugün de önemli adimlarindan birini atiyor olmaktan büyük bir gurur duymaktayim. Çocuklarin hayat mücadelesine esit kosullarda baslayabilmesi, ayni zamanda özellikle aile bireylerinden kadinlarin, yani annelerin is imkanlariyla bulustuklarinda aile bütçelerine katki sunabiliyor olmasi, bizim için çagdas bir toplum olmanin en önemli unsuruydu. Yuvamiz Istanbul Projesi, daha adil bir Istanbul var etme konusundaki en önemli adimlarimizin da bir parçasiydi. Bu yolda emin adimlarla ilerledigimizi belirtmek isterim” dedi.

12 KRES ES ZAMANLI AÇILDI

Imamoglu, yeni açilan kresler için bagista bulunan Melek Erman Köni, Senem Basyurt Açev ve Tunç Serif Üstünel’e plaketlerini verdi. Bagisçilardan Köni, duygularini, “Bu kampanyayi duydugumda, bunun ne kadar önemli, ne kadar vazgeçilmez bir sey oldugunu, isabetli oldugunu kendim bizzat yasamis bir insanim. Sayin Baskan’ima, yedi göbekten Istanbullu olarak, yirmili yaslardaki torunlarima Istanbul'un böyle yönetilebilme ihtimali oldugunu gösterdigi için çok tesekkür ederim” sözleriyle dile getirdi. Plaket töreninin ardindan toplam 12 kresin açilisi, canli yayinda es zamanli olarak gerçeklestirildi.

21 ILÇEDE 32 KRES

Imamoglu baskanligindaki yeni IBB yönetimi, Istanbul genelinde bugüne kadar toplam 32 Yuvamiz Istanbul kresi açti. 80 ögrenci kapasiteli kresler, 4 siniftan olusuyor. Siniflarda; 4 okul öncesi ögretmeni, 2 çocuk gelisim uzmani, 1 birim asistani, 1 birim sorumlusu, 1 de aralikli gelen rehber ögretmenler görev yapiyor. 32 merkez; 150 sinifta toplam 2183 kayitli çocuk egitim görüyor. Toplam 32 Yuvamiz Istanbul kresleri, su ilçelerde faaliyet gösteriyor:  Arnavutköy, Avcilar, Bahçelievler (2 adet), Bakirköy, Basaksehir (2 adet), Beylikdüzü, Beyoglu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpasa, Güngören, Kartal (3 adet), Küçükçekmece (3 adet), Maltepe (2 adet), Pendik (2 adet), Sancaktepe (3 adet), Silivri (2 adet), Sultanbeyli, Sultangazi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli