Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Idlib Esenler Köyü’ne 300 Briket Ev

Idlib Esenler Köyü’ne 300 Briket Ev

Esenler, çadir kamplarda yasam mücadelesi veren Idlibliler'e yardim elini uzatti. "100 hanelik köy" hedefiyle baslayan yardimlar kapsaminda 52 briket ev tamamlandi. Esenlerli hayirseverlerin yardimlariyla yeni hedef, Idlib Esenler Köyü'

Esenler Belediyesi, savas, açlik, hastalik ve sogukla mücadele eden, zorla göç edilmeye zorlanan Idlib’e Ocak ayinda 2 TIR yardim malzemesi göndermisti. Esenler’den Idlib’e yola çikan “Kardeslik Konvoyu” yaralari sarmaya basladi. Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Kardeslik Konvoyu”nu ugurlarken, Esenler’de hayirseverlere bir kez daha yardim çagrisinda bulunmustu. Göksu, Idlib’te briket evlerden olusan bir Idlib Esenler Köyü açmayi amaçladiklarini söylemis ve “Gelin, hep birlikte bir seferberlik ilan edelim. Bizim emegimiz, Rabb’imizin rizasi dahilinde oradaki acinin dinmesinde, yüreklerinin isinmasinda bir katki saglayalim” ifadelerini kullanmisti.

52 Briket Ev Tamamlandi

Esenler Belediyesi, Deniz Feneri Dernegi ve Esenler halkinin katkilariyla, çadir kamplarda yasam mücadelesi veren Idlibliler’e yine yardim elini uzatti. Katliamdan kaçan Suriyeliler, Esenlerli hayirseverlerin yardimlariyla yapimi tamamlanan 52 briket eve yerlestirildi. Çadirdan kurtulan aileler, sicak bir yuvaya kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Hedef: 300 Ev

Evlerin bir kisminin yapimi bitti. Geriye kalan evlerin yapimi için de hummali bir çalisma yürütülüyor. Esenler Belediyesi, 100 hanelik köy hedefiyle basladigi bu insani yardimda hedefini asti. Bir evin maliyetinin 2 bin 500 lira oldugu bölgede, hayirseverlerin yardimlariyla 300 briket ev yapilacak. Evlerin tamami bittiginde Idlib Esenler Köyü’nde yüzlerce aile daha bu soguk günlerde, sicak bir yuvaya girebilmenin mutlulugunu yasayacak.

Her Türlü Yardim Ulastiriliyor

Esenler’den Idlib için sadece briket evler degil, halisindan perdesine, kiyafetinden oyuncagina ve yiyecegine kadar her türlü yardim malzemesi de bölgeye ulastirilmaya devam ediyor. Idlibliler, soguktan korunmalarina yardimci olduklari ve çocuklarinin yüzünü güldürdükleri için Esenler halkina çok minnettar olduklarini belirtiyorlar.

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı