Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

IMAMOGLU’NDAN MALTEPE’YE 25 BIN METREKARELIK ‘MEYDAN’ MÜJDESI

IMAMOGLU’NDAN MALTEPE’YE 25 BIN METREKARELIK ‘MEYDAN’ MÜJDESI

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Maltepe’de hayati degistirecek meydan düzenlemesi insaatinda incelemelerde bulundu. Çalismalarin 2023 yilinda bitecegi müjdesini veren Imamoglu, “Toplam uzunlugu 1 kilometre olan bu hattimiz, bittikten sonra trafige akiskan hal

Hber/Elmas Aydogan

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Bagdat Caddesi altgeçit insaatini da bünyesinde barindiran “Maltepe Meydan Düzenlemesi” santiyesinde incelemelerde bulundu. IBB Genel Sekreter Yardimcisi Gürkan Alpay ve Fen Isleri Daire Baskani Recep Korkut’tan çalismalarla ilgili bilgi alan Imamoglu, Altayçesme Mahallesi Atatürk Caddesi boyunca incelemelerini sürdürdü. Kendisine yol boyu yogun ilgi gösteren vatandaslardan gelen fotograf çekilme taleplerini geri çevirmeyen Imamoglu, inceleme gezisiyle ilgili degerlendirmelerini de santiye alaninda yapti. Göreve geldikten sonra, Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç ile yaptiklari görüsmelerden sonra, bölgenin birinci sira sorunu olarak, Bagdat Caddesi üzerinde ‘minibüs yolu’ olarak bilinen hatta yasanan trafik yogunlugunu el aldiklarini vurguladi.

“SORUNUN 35 YILLIK SAHIDIYIM”

Kendisinin de bu sorunun 35 yillik sahidi olduguna dikkat çeken Imamoglu, “Bu kanaatle, ciddi bir altyapi ve proje çalismasi yürüttük. Ve tabii ki burada bir is takvimine ihtiyacimiz vardi. Bu is takvimi önemliydi. Çünkü, gördügünüz gibi caddenin hem saginda hem solunda önemli yapilar var, is yerleri var. Binalarin belli bir yasam sinirlari var. Ya da yapilasmayla ilgili konular var. Hepsini elden geçirdik. Siki, titiz ve ayni zamanda da hizli bir çalismayi baslattik. Su anda bulundugumuz Maltepe'nin Merkez Camii önü olsun ve hemen üstünde yayalastirilmis caddemiz olsun, devamindaki sahille olan giris çikis noktalari olsun, önemli” dedi.

“25 BIN METREKARELIK OLAGANÜSTÜ BIR KULLANIM ALANI ORTAYA ÇIKACAK”

“Toplam uzunlugu 1 kilometre olan bu hattimiz, bittikten sonra trafige akiskan hale getirecek” diyen Imamoglu, sunlari söyledi:

“Üstünde de yaklasik 25 bin metrekarelik olaganüstü bir kullanim alani ortaya çikacak. Bu bir meydan. Hem burada bulunan cami ve önündeki alanin güzel bir biçimde kullanilmasi hem boylu boyunca esnaf için, bu hat için ve bu bölge için inanilmaz bir alisveris noktasi, ayni zamanda bulusma noktasi, ayni zamanda insanlarin birbiriyle sosyallesme noktasi haline gelecek. Hizlica çalismanin bitmesi için elimizden geleni yapiyoruz. Yüklenici firmamiz, çalisan emekçi dostlarimiz ve ekibimiz, burada gecesini gündüzüne katarak en hizli burayi ne zaman bitirebilirizin çabasi içerisinde. 2023 yilinda, belki de Istanbul'da bittiginde en mutlu olacagim islerden birisi de burasi. Umut ediyorum hizli bir biçimde Maltepeli hemsehrilerimle beraber buranin keyfini çikaracagimiz günleri yakalariz diye düsünüyorum. Emegi geçen herkese basarilar diliyorum.”

MALTEPE’NIN ÇEHRESI DEGISECEK

Bagdat Caddesi’nin Maltepe merkez bölgesinde yapilacak olan altgeçit çalismasiyla araç trafigi, Plaj Yolu Sokak ile Ikinci Ilkokul Caddesi arasinda yeraltina alinacak. Bu sayede 1 kilometre uzunlugundaki hatta kesintisiz bir ulasim saglanacak. Maltepe, devam eden meydan düzenlemesi ile 25.000 metrekarelik yayalastirilmis bir alana kavusacak. Altgeçit çalismalari yürütülürken, bölgenin altyapisi da yenileniyor. Bu sayede bölgede yasanacak olasi su baskinlarinin da önüne geçilmis olacak.



  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu