Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Imamoglu'ndan, Maltepelilere 3 büyük proje müjdesi

Imamoglu'ndan, Maltepelilere 3 büyük proje müjdesi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu Maltepe Belediyesi’ni ziyaret etti. Imamoglu 40 yildir çözüm bekleyen Maltepe Meydani ile ilgili projenin çalismalarina Maltepe Belediyesi ile birlikte baslayacaklarini müjdeleyerek, “Mayis’ta ilk kazmay

Haber/Elmas Aydogan

Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç’in konuk ettigi IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Maltepe Belediyesi ve IBB isbirligi ile ilçede hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkinda detayli bilgi aldi. Toplantida Imamoglu ve Kiliç’in yani sira IBB Baskan Danismanlari Tonguç Çoban ve Baki Aydöner ile Maltepe Belediyesi Baskan Yardimcilari katildi.

3 BÜYÜK MÜJDE

Daha sonra meclis toplanti salonunda Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlari ile bir araya gelen Ekrem Imamoglu, Maltepe’de hayata geçirecekleri 3 büyük projenin müjdesini verdi.

Maltepe’nin geçmis dönemde siyasi hesaplar nedeniyle IBB tarafindan geri birakilan ilçelerin basinda geldigini vurgulayan Imamoglu, “Biz bu anlayisi ortadan kaldiriyoruz. Hem geçmis dönemde baslatilan projelerimizi bitirecegiz, hem de geri birakilan ilçelerimizde yeni projeler hayata geçirecegiz. Bu yeni projelere baslarken de 39 ilçede ihtiyaç dogrultusunda hareket edecegiz. Biz Sultangazi’de de kütüphane açacagiz, Maltepe’de de açacagiz. Hangi partiye ait olduguna bakmaksizin ihtiyaca çözüm üretecegiz. Bu sayede kente esitlikçi bir ruh getirecek hem de siyaset üstü bir hizmet kalitesi getirecegiz” dedi.

Maltepe Meydan projesi ile ilgili müjde veren Imamoglu, “Ali Kiliç Baskanimizin Maltepe’de hayati çok degistirecegine inandigi, benim de ayni kanaatte oldugum, Meydan çalismasi ve yolun yer altina alinmasi ile ilgili hem E-5 otoyoluna çikisi kolaylastiracak, hem Kartal-Maltepe arasindaki ulasimi rahatlatacak proje ile ilgili ilk kazmayi Mayis ayinda vurmayi planliyoruz. Ancak çok teknik asamasi var, mesela kazik çalismasi yapilmasi gerekiyor, uzman arkadaslarimiz bine yakin kazik çakilarak projenin baslayacagini belirtiyor, bu anlamda çevredeki yapi stogu ile ilgili de çalismalar yapiyoruz. Tüm bu planlamalarda neredeyse sona geldik. Bu projeye baslarken bitis tarihini de vatandaslarimiza duyurmak istiyoruz” diye konustu.

Ikinci bir müjde olarak yine Baskan Kiliç’in Findikli Sosyal Yasam Merkezi projesi için de yaz aylarinda çalismalarin baslayacagini belirten Imamoglu, “Findikli halkinin ihtiyaçlarina cevap verecek bu sosyal yasam merkezi projesini de IBB ve Maltepe Belediyesi isbirligi ile siki bir çalisma yürütme konusunda kararliyiz” dedi.

Üçüncü proje olarak Atasehir ve Maltepe’yi birbirine baglayan Çamasircidere’de peyzaj çalismasi ve yesil alan kazandirilacagini müjdeleyen Imamoglu, Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ve ISKI’nin ortak çalisma yürüterek bölge halkina nefes aldiracak bir yasam alani insa edeceklerini belirtti. Buradaki çalismanin da Haziran ayinin ikinci yarisinda baslayacagini duyuran Imamoglu, “Tüm projelerimizi baslangiç tarihi oldugu gibi bitis tarihini de halkimizla paylasacagiz” diye konustu.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli