Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

INCE INCE " MUHARREM INCE "

INCE INCE " MUHARREM INCE "

Dünyada ki egemenlerin ve yerel ortaklarinin en büyük düsmani Glasnost ve Perestroyka (Sovyet geri dönüsü) sonrasi sosyal demokrasidir denebilir. Neden mi?

Günümüzde artik emperyalist sömürgeye karsi durabilecek, Emekten yana, Hak, Hukuk, Adaletten bahsedecek Baris ve Demokrasi talebini sadece sosyal demokratlar dile getiriyor ve örgütüylüyor.

Bundan dolayi sosyal demokratlar emperyalizmin asil hedefidir.
Artik iki kutuplu dünya ( Sosyalist - Komünist ) yok. Emperyalist sömürge politikalarina ve nüfus alani edinme çabalarina karsi durabilecek tek güç çagdas sosyal demokrat örgütler ve partilerdir.
Bu durumda, geçmisten farkli olarak CHP yeni misyonuylada dahada öne çikiyor.
CHP'nin alti oku ülkemizin tam bagimsizlik mücadelesinde oldugu gibi, evrensel sosyal demokrasinin esitlik ve özgürlük arayisinin da kökenini olusturuyor.
Alti okun üç tanesi. Cumhuriyetcilik, Milliyetçilik ve Laiklik büyük oranda Fransiz Ihtilalinden esinlenilmis. Diger üçü Halkçilik, Devletçilik ve Devrimcilikte o dönemde popüler olan sosyalist felsefeden etkilenmistir.
Iste bu etkilesimler sonucu dünyada ve ülkemizde de onca acili deneyimler sonrasi sosyal demokrasinin temelleri atilmistir.
Sovyetlerde ki geriye dönüs sonrasi tek kutup halini alan dünyada emperyalist egemenler ve yerli isbirlikçileri sosyal demokrat partileri ve güçleri karsilarinda ki tek güç olarak gördüklerinden bu partileri bölmek ve parçalamak, birbirine vurusturma çabalarina girmislerdir.
Önce sosyal demokratlar ile ulusalcilari birbirinin düsürmeye ve bölmeye çalismakta. Milliyetçilik kozunu kullanarak dini istismar politikalariyla da sosyal demokrasiye karsi cephe olusturmaya çalismaktadirlar.
Tüm bu bilgilerin isiginda ülkemizde son gelismeleri dikkate alarak acil sorulmasi gereken soru...
Alti oku, sosyal demokrasiyi bölmenin yeni aktörleri Muharrem Ince mi olucak bir süre sonra belki Mustafa Sarigül mü? Öztürk Yilmaz vb...
Acaba uzun yillardir parti içerisinde bulununan bu kurt politikacilarin bunu görmemesi mümkün mü. Tabiki görüyorlar ve çok net BEYINLERINI SATIYORLAR.
Gerçek sosyal demokratlar bu tuzagi görüyor.
Yüzlerini emege dönerek özgürlük ve esitlik mücadelelerini cesur ve örgütlü olarak sürdürmeye devam ediyorlar. Ve seslerini çok daha güçlü çikarmalilar.
Ülke tarihinin ve partimizin gelisimi sürecinde çesitli yanlislari bahane ederek sosyal demokratlari bölmeye kalkmak ülkemize yapilan en büyük ihanet sayilmalidir.
Yavas yavas kemirilerek yok edilmeye çalisilan, laik cumhuriyetimizde CHP devrimci ve antiemperyalist tarihi ile barisik yürüyerek çaga uygun sosyal demokrat bir hat çizecektir.
Unutmayalim ki CHP 1970lerde, SHP 1989 yollarinda sosyal demokrat programlari ile milyonlarca oy aldi...
Saygilarimla.



  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu