Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Internet Yayincilar Dernegi Basin Bildirisi

Internet Yayincilar Dernegi Basin Bildirisi

Basbakan Erdogan`in bugün gerçeklesen Bursa mitinginde sosyal medya ile ilgili olarak "Twitter mivitir hepsinin kökünü kaziyacagiz. Uluslararasi camia sunu der, hiç beni ilgilendirmiyor. Süratle bu adimi atiyoruz, ülkemin güvenligi söz konusu. Ülkeme fitn

 BASIN BILDIRISI
- Basbakanin Twitter’in kökünü kaziyacagiz açiklamasina iliskin görüsümüz:

Basbakan Erdogan’in bugün gerçeklesen Bursa mitinginde sosyal medya ile ilgili olarak "Twitter mivitir hepsinin kökünü kaziyacagiz. Uluslararasi camia sunu der, hiç beni ilgilendirmiyor. Süratle bu adimi atiyoruz, ülkemin güvenligi söz konusu. Ülkeme fitne sokmak isteyen karsisinda bizi bulacak" seklindeki sözlerine sasirmadik.

Recep Tayyip Erdogan’i dünyada bir özgürlük standardi haline gelmis olan sosyal medyayi yasaklayabilecegi, kendi ifadesiyle “Kökünü kurutabilecegi” düsüncesine iten asiri özgüvenden siyrilmaya davet ediyoruz. 

Türkiye’yi çagdas dünyanin normlarindan uzaklastirmaya, bunu yaparken de yikici ve ayristirici bir üslup kullanmaya bu ülkenin Basbakani’nin dahi hakki yoktur. Erdogan bu ve benzeri çikislari her nedense Promterdan uzaklastigi hallerde yapmakta, arka planini, teknik yönlerini, uluslar arasi sonuçlarini hesaba katmaksizin dogaçlama ifadelerle toplumu germektedir.

Sosyal medyanin yasaklanmasi seklinde bir düsünce ifade özgürlügünü kisitlamanin ötesinde yok etmeyi, vatandaslarin kendilerini ifade etmesinin önüne geçmeyi amaçlamakla birlikte gerçekçi bir yaklasim degildir. Basbakan’in Twitter’i kapatmaya yetecek iktidar gücünü kendinde bulmasi ‘Diktatörlügün’ tescili anlamina gelecektir.

 

Internet Yayincilari Dernegi
Baskani



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli