Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ISIN SUYUNU ÇIKARMASALAR

ISIN SUYUNU ÇIKARMASALAR

Tilkinin kirk hesabi varmis hepsi tavuk üzerine misalinde oldugu gibi ittifak ortaklarinin da isi gücü seçim ve ittifak çalismalari!

ISIN SUYUNU ÇIKARMASALAR

Tilkinin kirk hesabi varmis hepsi tavuk üzerine misalinde oldugu gibi ittifak ortaklarinin da isi gücü seçim ve ittifak çalismalari!

 

Koalisyon çok kötü ama koltuk kurtarmak için ittifak çok matah nasil olsa!

 

Seçim için harcadiklari enerjiyi ülkenin ve belediyelerin sorunlari için harcasalar güzel ülkem bu sikintilari yasamayacak, ama nerede.

 

Ülke ekonomisi belli, dis politika belli, egitim, saglik, tarim, sanayi ve insaat belli. Bunlardaki yanlislari düzeltme, daha iyisini yapma yönünde bir irade yok.  Iradeyi birak adam akilli bir izah bile yok!

 

Dis güçler ile ittifak kurup dost olanlar, olan kötülüklerden dis güçleri suçlayarak kendilerini akliyorlar. Neyse ilahi adalet var da paklanamiyorlar!

 

Birbirilerine hakaretleri yüz kizartici olanlarin, koltuk muhafazasi ve seçim kazanma adina ülkenin insanlarini ser ve dis mihrak görecek kadar pespaye anlayislari ile kurduklari ittifak seçim kazandirdi ama yol yürümeye yetmiyor!

 

Ne para politikasi, ne maliye politikasi olmayan, olmasini birak bunlara ait yol haritasi çizecek elemanlari bile tasfiye edip dis güçler diyerek her hamlelerinde dis güçleri güçlendiren bu yapilar ve anlayislar devlet ve devlet yönetimi hususunda isin suyunu çikarmaktadir.

 

Bu millet saltanata aliskindir lakin aile sirketi yönetir gibi ülke yönetmeye aliskin degildir! Dün dündür bugün bugündür diyerek politika yapilmasina aliskin olsa da birbirlerine hakaret edip dün sövdügü ile bugün kanka olan politika anlayisina aliskin degildir. Lütfen isin suyunu çikarmayin, insanlarin dogasi ile oynamayin.

 

Önümüzdeki seçim, yerel seçim! Yerel seçimlerde; en ufak yagmurda çöken altyapi, su baskini yiyen evler, kesmekes trafik, kentsel dönüsümü beceremeden sehirleri beton yigini haline getirme çalismalari, imar barisini bile para olarak gören belediyecilik yaklasimi ile belediye baskanlari ilçe teskilatlari kavgasinda harcanan hizmet anlayisi gerçegi varken bunlar konusulmayacaktir!  Kendilerine oy vermeyenleri seçim zamani dislama ve hain görme anlayisinin suyunu çikaracaklardir.

 

En iyi savunma saldiridir anlayisi ile daha simdiden ittifakin küçügü bu tür salvolara basladi. Isi zor tabi, resmi bir payesi yok, elestirecek çok sey varken elestiremiyor ne yapsin muhalefet olmasina ragmen iktidarmis gibi yaparak muhalefete bühtanda bulunuyor.

 

Isin garibi bunu yaparken de isin suyunu çikartiyor daha dün beraber oldugu dava arkadaslarini da vatana ihanetle suçluyorlar! Hükümet ve devlet kavramlarini igdis ederek hükümete muhalefeti devlet düsmanligi görme yanlisina düsüyorlar.

 

Siyaset yönetmek kadar hizmet etme sanatidir. Yönetmekten kaçarak, yancilik yaparak siyaset yapilirsa isin suyu çikacagi bellidir.

 

Belediye baskanlarinin birçogu kendi basina girse mevcut aldiklari oyun %1 ini alamazlar! O beceri, sempati ve liyakatten uzaktirlar. Bu gerçege ragmen egolari ile isin suyunu çikartip ahkâm kesmekten ve satafattan uzak duramazlar.

 

Bozulan ekoloji sonrasi su baskinlari fazlasi ile artmisken isin suyunu çikartanlar da eklenince bu seçim çok sulu geçecek.

 

Birçok bitki suyu sever de %96`si su olan hiyar çok yetismese bari!



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli