Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Istanbul Trabzon Federasyonunun Ötekisi Yok

Istanbul Trabzon Federasyonunun Ötekisi Yok

Çiçegi burnunda, ama büyük isleri basarmak, büyük projeleri hayata geçirmek için yola çikan Istanbul Trabzon Federasyonu Mecidiyeköy`deki dernek merkezinde iftar yemegi verdi. Günden güne büyüyen ve büyük islere imza atan Istanbul Trabzon Federasyonu, bas

 Istanbul Trabzon Federasyonunun Ötekisi Yok

Çiçegi burnunda, ama büyük isleri basarmak, büyük projeleri hayata geçirmek için yola çikan Istanbul Trabzon Federasyonu Mecidiyeköy’deki dernek merkezinde iftar yemegi verdi. Günden güne büyüyen ve büyük islere imza atan Istanbul Trabzon Federasyonu, baskan Dursun Çaglayan’in, verdigi Iftar sofrasinda dernek baskani ve yönetim kurul üyeleri, folklor ekibi ve saygin davetliler Trabzon’un ve ülkenin gelecegine dair ne gibi katkimiz oluru konustular.
 
Istanbul Trabzon Federasyonu,Iftar yemegine Genel Baskan Dursun Çaglayan, yönetim kurul üyeleri, baskan yardimcilarin, folklor hocasi Osman Kurt, gazeteciler ve çok sayida dernek üyesi katildi.



Yemek sonrasi basina kisa bir açiklamada bulunan Istanbul Trabzon Federasyonu Baskani Dursun Çaglayan, “biz her zaman bir arada olmanin mutlulugunu ve gururunu yasayan ve bu geleneklere sahip olan neslin torunlariyiz. Bu gelenegimiz bin yillardir devam ediyor. Federasyonumuzun ötekisi yok, herkese, her görüsü, memleketi neresi olursa olsun, kimligine bakmadan ayni nazarda bakar, herkesi ayni sevgiyle kucaklariz, muhabbet ederiz. Bugün burada olmak, bir arda olmak kadar güzel ne olabilir. Bizler lokmamizi bölüsen, acilarimiza birlikte gözyasi döken, sevinçlerimizi türkülerle, horonlarla, halaylarla, sevinç içinde yasayan ve yasatan bölge insaniyiz. Bu büyük kültürümüzü yasatmak ve tüm insanlara anlatmak için federasyonumuzu kurduk.  
 
Iftar sofralarini gösteris için degil, bir siyasi amaca yaklasmak için degil, bir arada olmanin, lokmalarimizi baylasarak ülke insanimizin kardeslik baglarini gelistirerek, kavgasiz bir ortamin olabilecegini herkese göstermek için iftar sofralarini kurariz, orucumuzu açariz. Bizi takip edin ve neler yaptigimizi önümüzdeki günlerde göreceksiniz.
 
Trabzon`u Dünya`ya T
anitmayi Görev Kabullendik
Federasyonumuz evrensel düsünen ve çagdaslasma yolunda insanliga, dogaya, canliya, çiçege, böcege yani tüm evrene hizmet amaciyla kurulmustur. Kültürel faaliyetlerimiz, yani Karadeniz’in, Trabzon’un yasamini, insanini, yasam sartlarini, güzelliklerini, yaylalarin, tarihi geçmisini tüm dünya`ya tanitmayi görev kabullendik. Kadinlarimiz, gençlerimiz bizim en çok deger verdiklerimizdir. Onlar bu cografyanin gelecegidir, yarinlaridir. Yaslilarimiz saygi beklerken, ölülerimiz hatirlanmak ister bu görevleri ve sorumlulugu üstlenmek elbette federasyonumuzun görevleri arasindadir. Bu vesile ile tüm halkimizin Ramazan bayramini kutlar, huzurun, barisin ve bereketin ülkemizde ve dünyada egemen olmasini dilerim” dedi. 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı