Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

?Istanbul`u isgalden kurtaran 19 Mayis ruhudur?

?Istanbul`u isgalden kurtaran 19 Mayis ruhudur?

CHP Esenler Ilçe Baskanligi, Esenler`de faaliyet gösteren yaklasik 100 sivil toplum örgütünün temsilcileriyle bir toplanti gerçeklestirdi.

“Istanbul’u isgalden kurtaran 19 Mayis ruhudur” 
CHP Esenler Ilçe Baskanligi, Esenler’de faaliyet gösteren yaklasik 100 sivil toplum örgütünün temsilcileriyle bir toplanti gerçeklestirdi.Toplantida konusan Il Baskani Cemal Canpolat, Istanbul’da gerçeklestirilen 29 Mayis Istanbul’un Fethi kutlamalarini hatirlatarak çok çarpici bir bilgi paylasti. Canpolat, Okmeydani’nda Fatih Sultan Mehmet Vakfi’na ait arazilerin AKP tarafindan yandaslarina peskes çekildigini söyledi.
Toplantiya CHP Istanbul Il Baskani Cemal Canpolat ile Grup Baskanvekili Engin Altay, Genel Baskan Yardimcilari Yasemin Öney Cankurtaran ve Veli Agababa da katildi. 
 
Canpolat, “Bugün Istanbul’un fethiyle ilgili Istanbul’un her yerinde olaganüstü hazirliklar var. Fatih Sultan Mehmet Istanbul’u fethettiginde fetih merkezi, Galata’nin bulundugu bölge Okmeydani’nin oldugu alandir. Fatih Sultan Mehmet Vakfi’nin kuruldugu merkez de Okmeydani’dir. Simdi günlerdir Fatih Sultan Mehmet’ övüp övüp bitiremeyenlere soruyorum; Okmeydani’ndaki Fatih Sultan Mehmet Vakfi’na ait arazilere ne oldu? Onlardan önce ben söyleyeyim. Okmeydani’ndaki milyonlarca metrekarelik vakif arazisi yandaslara peskes çekildi. Tarihi degeri olan vakif arazileri, rant ugruna yandaslar arasinda pay edildi. Okmeydani’ndaki vakfa ait araziler, özel sahislara tapu verilerek dagitildi. Vakif topraklarina Istanbul’un disinda arazi tahsis edildi. Hangi bölgelerde vakfa arazi tahsis ettiklerini açiklayacaklar. Fatih Sultan Mehmet’in mirasi Istanbul’un siluetini bozanlar, bu kenti talan edenler hesap verecekler” dedi. Canpolat, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili detayli bir açiklama yapacagini sözlerine ekledi.
 

“Istanbul’u isgalden kurtaran 19 Mayis ruhudur”
Istanbul’un 20. yüzyilin baslarinda isgal altinda olduguna söyleyen Canpolat, “Cumhuriyet kurulmadan önce Istanbul’da Avrupa’nin birçok ülkesi Osmanli’dan alacaklarini tahsis edemedigi için kendi vergi dairelerini kendi mahkemeleri kurmuslardi. Istanbul Karaköy’de Ingilizlerin; Beyoglu’nda Fransizlarin vergi daireleri vardi. Müslümanlardan vergi topluyorlar, ödeyemeyenleri de kendi mahkemelerinde yargiliyorlardi. Iste o dönem Istanbul basta olmak üzere birçok bölgemizin emperyalist ülkeler tarafindan isgal edilmesine karsi bagimsizlik ve özgürlük atesini yakan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Istanbul’u isgalden kurtaran 19 Mayis ruhudur” dedi.


  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı