Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

K.Dönüsümde Türkiye`nin laboratuari çöktü

K.Dönüsümde Türkiye`nin laboratuari çöktü

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Kemal Sahin Bunlarin laboratuari çöktü, sira AKP`nin çöküsüne geldi, diyerek açiklamalarda bulundu.

 K.Dönüsümde Türkiye’nin laboratuari çöktü

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Kemal Sahin Bunlarin laboratuari çöktü, sira AKP’nin çöküsüne geldi, diyerek açiklamalarda bulundu.

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Kemal Sahin “Havaalani Mahallesinin gerçekten Türkiye’nin laboratuar olmasini çok isterdik. Havaalani Mahallesinde yapilan dönüsümün amacinin ise saglam bina, yasanilabilir saglikli konutlar üretmek olmasi Esenlerin hayaliydi” .

Havaalani Mah.K.dönüsümde “ahlar, vahlar, beddua sesleri yükseliyor”

Bakiniz Havaalani Mahallesi Kentsel dönüsüm projesine “ya Allah, Bismillah” diyerek kazma vurulmustu diyen Sahin “Bugün geldigimiz noktada ise Kentsel dönüsümde Türkiye’nin laboratuar olacak dedikleri Havaalani Mahallesinde ahlar, vahlar, beddua sesleri yükseliyor ve hak sahipleri verilen sözlerin” tutulmadigini söylüyorlar. Havaalani Mahallesinin gerçekten Türkiye’nin laboratuar olmasini çok isterdik. Havaalani Mahallesinde yapilan dönüsümün amacinin ise depreme dayanikli saglam bina, yasanilabilir saglikli konutlar üretmek olmasi Esenlerin hayaliydi, ama bugün öyle olmadigini bizler gibi orada yasayanlar da gördüler.

“Kesiyor, kiriyor belediyeden kimsenin haberi olmuyor”

Bizler vatandaslardan aldigimiz bir sikâyet üzerine Havaalani Mahallesi dönüsüm konutlarina gittigimizde, vatandaslarin yapilan konutlardan memnun olmadigi gördük. Ziyaretimiz de A 7 Blok No: 173-174-175 nolu dükkânlarda perde beton duvarlari kesildigini tespit ettik. Akabinde kesilen bu yerin kimsenin haberi olmadan onardigini gördük. Isin en önemli noktasi ise CHP belediye meclis üyeleri olarak önerge verdikten sonra, Esenler Belediyesinin teknik baskan yardimcisinin haberdar olmasidir. Bu sunu gösterir: bizim verdigimiz önergeden sonra Belediyenin teknik baskan yardimcisinin haberi olmussa, orayi kesip eski haline getiren adam hakkinda derhal mevzuata göre islem yapmasi gerekir. Bu gelismeden sonra belediyeden birilerinin bu yapilan islere göz yumdugunu söylersek hakli degil miyiz? Ne hikmetse sitede sakinlerinden birisi perde beton duvarlari kesiyor, kiriyor daha sonrada onariyor belediyeden kimsenin haberi olmuyor.

Bizler CHP belediye meclis üyeleri olarak insan sagligi ve yasami söz konusu olunca ne kadar hassa oldugumuz bilinmelidir ve bu konunun takipçisi olacagiz. Simdi, yapilacak olan su olmali, bura tekrar INS. Mühendisi tarafindan statige uygun getirilmelidir. yani o kesilen, kirilan yer projede gözükmeyecek ve bir güçlendirme yapilacak. Bu islemler belki de bu yikilan yerle sinirli kalmayacak çünkü baska kolanlara da zarar vermis olabilir. Bu yetmez statikçi demir ve beton hesabi yapacak, belediyede yapilan ise onay vermelidir. Bir yapi denetim firmasi ise bu isin sorumlulugunu üstlenmelidir ve yaptigi her isin raporunu hazirlamalidir.

 Bunlarin laboratuari çöktü, sira AKP’nin çöküsüne geldi

Odak noktamiz binalar degil insanlar olmali. Insan odakli yapilacak yaklasimlar sorun degil çözüm getirir. Yapilari nasil dönüstürecegimizden çok, içinde yasayan insanlari dönüstürmeye kafa yormaliyiz. Bu isler laboratuar demekle olmuyor. Bunlarin laboratuari çöktü, sira AKP’nin çöküsüne geldi.



  

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı