Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kadir Topbas Esenler’de Anildi

Kadir Topbas Esenler’de Anildi

Geçtigimiz yil vefat eden Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) eski Baskani Dr. Kadir Topbas, vefatinin 1. yilinda Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen bir programla anildi. Programa Topbas’in ailesinin yani sira çok sayida seveni de katildi.

Topbas’in adini tasiyan Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde gerçeklesen program, Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi. Programa Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu’nun yani sira, Topbas’in esi Özleyis Topbas, oglu Hüseyin Topbas ve esi, ‘Istanbul’a Adanmis Bir Ömür: Kadir Topbas’ adli kitabin yazari Prof. Dr. Recep Bozlagan ve çok sayida seveni katildi. Programda Topbas’in hayatini konu alan bir film ile Istanbullularin Topbas ile ilgili görüslerini dile getirdigi sokak röportajlarinin gösterimi yapildi. Programa katilan herkese Bozlagan’in ‘Istanbul’a Adanmis Bir Ömür: Kadir Topbas’ adli eseri armagan edildi. Topbas’in ‘Istanbul’un Kadir Abisi’ sifatini en iyi sekilde gözler önüne seren bir fotograf sergi de program kapsaminda ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Program sonunda Topbas için dualar okundu.

ÖNCÜ OLARAK GÖRDÜGÜMÜZ BIR ABIMIZDI

Programda konusan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Topbas ile ilgili anilarini anlatarak “Muhtemelen bu kürsüde Kadir abi onlarca konusma yapmistir. Bu salonu Kadir abi ile birlikte açtik. Kendisine kendi adini verdigimizi ifade ettigimde çok duygulandigini ifade ettigi bir mekândasiniz. Bu mekân bizim açimizdan da çok özel. Binlerce ögrenci yetistiren, binlerce ögrenciye ev sahipligi yapan, binlerce kültürel etkinlige ev sahipligi yapan, binlerce hayirli ve güzel programa ev sahipligi yapan bir mekân oldu. Bir gün hiç unutmuyorum. Burada bir program vardi. Bütün camilerden ilan ediliyordu. Yer, Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi. Camiden çiktiktan sonra Kadir abiyi aradim ve ‘Abi, bu isimlerin güzel bir tarafi varmis’ dedim. ‘Ne?’ dedi. Dedim ki bütün camilerde adin ilan edildi. Gerçekten Kadir abi bunu hak etmisti. Ben Kadir abiyle üniversitede ögrencilik yillarimda tanistim ve uzun yillar ayni mücadelenin içinde kendisini öncü olarak gördügümüz bir abimiz olarak tanidik. Bu süre içerisinde ayni mücadelede, ayni safta, ayni gayretle mücadele ederken birbirinizi sevdiginiz ve birbirinizle dayanistiginiz insanlarla ayni yolu yürümenin farkli duygularini hep beraber yasadik” seklinde konustu.

DEVAMLI YANIMIZDA HISSEDIYORUZ

Dr. Kadir Topbas’in oglu Hüseyin Topbas ise “Istanbul’dan bir Kadir Topbas geçti. Çok güzel hizmetler yapti. Herkesle temas eden, güler yüzü ve sicak kalbiyle herkesin kalbinde sevgi kazanan bir insan olarak yasamini tamamladi. Mekâni cennet olsun. Makami âli olsun. Bizler için kolay degil. Çok özenli ve titiz bir hayat yasiyordu. Sanki çok uzun yillar bizimle beraber olacak diye düsünüyorduk. Bizim için biraz ani oldu. Yogun hizmet hayati içerisinde kendisi çok göremedigimizden ötürü sanki sehir disindaymis da gelecekmis gibi hissediyoruz. Bizle güzel bag kurmus ve bu bag vesilesiyle de su an aramizda olmasa da sanki kalbimizle onu dinliyoruz. Devamli yanimizda hissediyoruz. Rabbim insallah bizi cennetinde bulusturur” diye konustu.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı