Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

KAPAKÇILIK MESLEGI

KAPAKÇILIK MESLEGI

Kapakçiliktan kastimiz, ortopedik engelli arkadaslarimiza araba almak için plastik kapak toplama gibi ulvi bir eylem gerçeklestirenler degil. Kapakçilik, yandaslik ve yalakaliktan kaynakli, ulvi bir amaci olmayan, kendi kendilerini gazlama adina, faydali

Bazilari kapakçiligi kapkaççiliga çevirip köse olmanin yolunu da bulmus durumdadir.

Kapakçilar kendi içinde üçe ayriliyor:

Plastik Kapakçilar

Gazoz Kapakçilar

Kanalizasyon Kapakçilari

Plastik kapakçilar, plastik kapak gibiler, pek tutturamiyorlar, kapak sizdiriyor! Daha çok gönül bagi olan, sapla samani karistiran, kulaktan dolma bilgiler ile bu isleri yapan trollerden olusuyor.

Plastik kapakçilarin haber kaynaklari; abiler, sahte hocalar, baglantisi olmayan eski tüfekler, rüya görücüler gibi tamamen bilgiden çok kanaatten beslenen, ayaklari yere basmayan tayfadan olusur.

Plastik kapkaçilarin en büyük silahi inanmisliktir! Neye nasil ve niçin inandiginin önemi yoktur. O inanmis ve kurtulmus olduguna inanir.

Gazoz Kapakçilar, gazoz olma efsane ol sevdasinda olup, bol bol gaz çikarttiran, gegirme seklinde kapaklari olan, ilk okundugunda bir rahatlik verse de gegirtisi sonradan çikan, kofti, acemi parali trolcuklerden çiktigi görülmektedir.

Gazoz kapakçilarin haber kaynaklari; kanaat önderleri, vakif liderleri, sahte seyhler, eski tüfeklikten pazarlamaciliga soyunan biçkinlar, davasini satip köse tutmus, ayaklari yere basiyor gibi görünse de mabatlari kalkmis tayfadan olusur.

Gazoz kapakçilarin en büyük silahi inanmisligi geçip icraatçi olmalaridir! Onlar için haram helal ayirimi yoktur, kazanmak için her yol mubahtir anlayisi hâkim anlayis olmustur. Kazanimlari oldugu müddetçe inançlari vardir, kazanim ve is yok ise davanin anlami yoktur.

Kanalizasyon kapakçilar, kanalizasyon kapagi gibi agir kapak yaptiklarini zanneden oysa kanalizasyon pisligi tasiyan, son model arabalara binen, pelikan gibi agzini açip hazir balik bekleyen ve genelde lüks yasayan son model arabaya binen ayrica küfürlü de olsa konusabilen trollerden çikmaktadir.

Kanalizasyon kapakçilarinin haber kaynaklari; yiye yiye kanalizasyon çukuruna layik hale gelmis, hayatlari yalan olmus, devletin makam ve mevki verdigi ama adamlik vasfini yitirmis, devlet islerini barlarda, yalilarda, elit zannettikleri kanal ortamlarinda bir sey biliyormus edasi ile kusan, vatani kendi çikari zanneden, her türlü serefsizlerdir.

Kanalizasyon kapakçilarinin en büyük silahi içlerinde tuttuklari patlamaya hazir pislikleridir. O yüzden konusursam ülke yikilir diye söze baslayacak kadar salaktirlar. Heva ve hevesleri gözlerini bürümüs gerçeklik algilari tarumar olmustur. Devlet adina konusuyormus havasi estirirler, her kesin bildigi seyleri bir tek kendileri biliyormus edasi ile satmayi severler.

Pislik tutmak maliyetli istir. Bedeli fazla oldugu için bunlarin kazanci da cürmü de fazladir.

Kapakçilar da kapaklar gibi, atilip gitmeye mahkumdur. Hangi sise veya kanalizasyona kapak oldugu sonucu degistirmeyecektir.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı