Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

3. köprü projesi ertelendi mi

3. köprü projesi ertelendi mi

Financial Times`ta bugün yayinlanan bir haberde Türkiye`deki büyük altyapi projelerinin karsi karsiya oldugu finansal zorluklara dikkat çekildi.

3. köprü projesi ertelendi mi

Financial Times’ta bugün yayinlanan bir haberde Türkiye’deki büyük altyapi projelerinin karsi karsiya oldugu finansal zorluklara dikkat çekildi.

BBC Türkçe’ye göre, Daniel Dombey’in imzasini tasiyan haberde, finansal belirsizliklerin Türkiye’deki büyük altyapi projelerini tehdit ettigi belirtiliyor.

Haberde ilk olarak dünyanin en büyük havaalani olacagi söylenen yeni Istanbul havaalaniyla ilgili projenin büyüklügüne dikkat çekiliyor.

Ancak bununla beraber yeni havaalani projesiyle ilgili finansal belirsizlikler nedeniyle Atatürk havaalaninin kapasitesinin genisletilmesi için çalismalara baslandigi aktariliyor.

Gazete bu durumun, ülkenin çok büyük altyapi projelerinin ertelenmesi veya ölçeklerinin düsürülmesi ihtimalini gösteren son isaret oldugunu söylüyor.

Haberde ülkedeki diger büyük altyapi projelerinin de sorunlarla karsi karsiya oldugu da belirtiliyor.

Çevre konusundaki kaygilar etrafinda ülkenin ilk nükleer santralinin açilisinin en az bir yil ertelenmesinin olasi göründügünü belirten gazete, is çevrelerinden Kanal Istanbul projesine yönelik ilginin de az oldugunu aktariyor.

ALTYAPI PROJELERIYLE ILGILI KOMPLO TEORILERI

Gazete yeni havaalani projesinin, proje için yeteri kadar uluslararasi fonun bulunmamasi nedeniyle de karmasik bir görüntü verdigini söylerken, Istanbul’daki Chadbourne & Parke hukuk firmasindan Ayse Yüksel gazeteye verdigi demeçte “Üçüncü havaalani için saat isliyor ve hala yeri bile halledilmis degil” dedi.

Yüksel, havaalani ihalesini alan bes sirketin olusturdugu konsorsiyumun, yatirimin ilk asamasinda 1 milyar Euro harcamasi gerektigini, Türk bankalarinin bununla ilgili krediyi ancak uluslararasi yardimla verebilecegini söylüyor.

Gazete Ulastirma Bakani Binali Yildirim’in, bazi bankalarin çevre gibi bazi konulari bahane ederek kredi vermekten kaçindigini açikladigini da yazdi.

Financial Times, Türkiye’de bazi hükümet yandaslarinin, Lufthansa gibi bazi büyük yabanci firmalarin, ülkedeki yeni havaalani ve benzeri büyük projelerin gerçeklesmesini önlemek istediklerini, bu amaçla Gezi Parki eylemlerini desteklediklerine dair görüslerinin varligindan da bahsederken bu görüsler için komplo teorisi kavramini kullaniyor.

Odatv.com

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı