Bugün, 2 Haziran 2024 Pazar

Korucular artik PKK`yi gözetlemiyor

Korucular artik PKK`yi gözetlemiyor

`Çözüm süreci` kapsaminda PKK`nin eylemsizlik, daha sonra 8 Mayis`ta sinir disina çekilme karari almasi üzerine, Sirnak`in Kuzey Irak sinir hattindaki korucu kuleleri bosaltildi.

`Çözüm süreci` kapsaminda PKK`nin eylemsizlik, daha sonra 8 Mayis`ta sinir disina çekilme karari almasi üzerine, Sirnak`in Kuzey Irak sinir hattindaki korucu kuleleri bosaltildi.
Korucular artik PKK`yi gözetlemiyor
Korucu kuleleri artik bos

ULUDERE - Kürt sorunun çözümüne yönelik hükümetin baslattigi `Çözüm süreci` bölgede özellikle güvenlik alaninda büyük rahatlamaya neden oldu.

Kuzey Irak`taki PKK `lilarin Türkiye `ye sizmasinin önüne geçebilmek için Kuzey Irak sinir seridi üzerinde bulunan Sirnak ile Uludure ve Beytüsebbap ilçeleri arasinda yapilan ve köy korucularinin nöbet tuttugu kuleler kullanilmaz oldu.

PKK`nin silahli gruplarini 8 Mayis`ta çekilecegini ilan etmesi ardindan örgüt üyelerinin önemli geçis noktalarinin bulundugu Cudi dagi eteklerindeki saldirilarda dayanikli olmalari için 2-3 metre yüksekliginde 2 metre genisliginde tas kulelerde köy korucularina artik nöbet tutturulmuyor.

Bölgede PKK`lilarin geçislerini engellemek için yillarca bu kulelerde ve stratejik noktalarda gece-gündüz görev yapan korucular köylerine çekildi. Önümüzdeki günlerde Türkiye disina çekilecek PKK`lilar ile köy korucularinin karsi karsiya gelmemesi ve süreçte olasi bir provokasyon olmamasi amaciyla kulelerin bosaltildigi belirtildi.

‘GÖREV VERILMIYOR’
Kuzey Irak sinir hatti üzerinde PKK`li gruplarin kullanabilecegi patika yollar ve geçis güzergahlari üzerinde önceki yillarda gece görev yapan koruculara artik bu görevin verilmedigi ileri sürüldü.

Cudi, Herekol, Kato, Tanin Tanin gibi PKK`lilarin üs alanlarinin bulundugu daglardaki derin vadi ve magaralarda PKK`lilar gibi yanlarinda bir haftalik yiyeceklerini alarak tetikte bekleyen özel egitimli olan köy korucularina buralardan çekilme talimati verildi.

Köylerinin etrafinda da artik nöbet tutmayan korucular çözüm sürecinin aksamadan yürümesinden memnun olduklarini söyledi. Köy koruculari, hükümetin çözüm sürecini açiklamasindan ve PKK`nin da eylemsizlik pozisyonuna geçmesinden sonra güvenlik alaninda büyük bir rahatlama oldugunu, artik kulelerde nöbet tutmalari veya operasyonlara sevk edilmelerine gerek duyulmadigini söyledi.

PKK`NIN HAVAYA UÇURDUGU KÖPRÜNÜN YERINE YENISI YAPILDI
Sirnak`in Beytüssap ilçesine 5 kilometre uzaklikta bulunan ve geçen yil Eylül ayinda PKK`lilarin patlayicilarla havaya uçurdu köprünün yerine yapilan yeni köprü de tamamlanarak ulasima açildi.
Beytüssebap ilçesinin tek giris noktasi olan köprünün havaya uçurulmasi nedeniyle ilçe sakinleri ulasimda sikinti ile karsilasmisti.

DHA - Ramazan YAVUZ



  • Pazar 27.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.7 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Salı 31.7 ° / 22.2 ° Güneşli