Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kursun Askerden Kadir Agabeylerine suç duyurusu

Kursun Askerden Kadir Agabeylerine suç duyurusu

Istanbul Büyüksehir Belediyesi`nin(IBB) CHP`li Kursun askeri Hüseyin Sag ve Süleyman Nadir Ataman, IBB Baskani Kadir Topbas hakkinda, ?FETÖ Terör örgütüne yardim ve yataklik"," Kamu imkanlarini ve gücünü kullanarak su an FETÖ terör örgütü ile baglantisi o

 Kursun Askerden Kadir Agabeylerine suç duyurusu
 
FETÖ’yü kazitirca altindan AKP çikiyor, kadir agabey çikiyor.
 
Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin(IBB) CHP’li Kursun askeri Hüseyin Sag ve Süleyman Nadir Ataman, IBB Baskani Kadir Topbas hakkinda, “FETÖ Terör örgütüne yardim ve yataklik"," Kamu imkanlarini ve gücünü kullanarak su an FETÖ terör örgütü ile baglantisi olan kisi ya da kurum yöneticilerine menfaat saglamak", "Görevi kötüye kullanmak", "Imar Kirliligine neden olmak" iddiasiyla suç duyurusunda bulundu. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu suç duyurusunu isleme koydu.
 
Damadi isadami Ömer Faruk Kavurmaci FETÖ sorusturmasinda tutuklanan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas hakkinda CHP’li iki belediye meclis üyesi FETÖ suçlamasiyla suç duyurusunda bulundu.
 
“PLAN DEGISIKLIKLERI KABUL EDILMESEYDI, FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ BU GÜCE KAVUSAMAYACAKTI”
“Uygun bulunmayan, olumsuz görüs verilen plan degisiklikleri IBB Meclisi`nde kabul edilmeseydi, FETÖ terör örgütü bu ekonomik güce kavusamayacak, örgüte insan devsiremeyecekti” denilen suç duyurusu dilekçesinde su ifadelere yer verildi: “El konulan mal varliklarina bakildiginda, sirket genel merkezleri dahil tamami IBB parsel bazinda ya da bölge planlarinda özel plan degisikligine ugramistir. Örgüt varligini, plan degisikliklerinden elde ettigi yeni lejantlar sayesinde kurdugu Egitim, Saglik, Yurt ve Özel Sosyal kültürel tesis alanlarindan saglamistir.”


 
TOPBAS`IN DAMADININ PROJELERI DE ÖRNEK GÖSTERILDI
FETÖ terör örgütü sorusturmasi çerçevesinde el konulan Üsküdar, Silivri, Bahçelievler`de bulunan bazi okullar ile Süleyman Sah Üniversitesi`nin örnek olarak gösterildigi suç duyurusunda, Kadir Topbas`in FETÖ sorusturmasi kapsaminda tutuklanan damadi Ömer Faruk Kavurmaci`nin Yönetim Kurulu Baskani oldugu Aydinli Grup`a ait projelerden de söz edildi. Suç duyurunda FETÖ terör örgütüne yardim etmek, para aktarmak suçlarindan tutuklanan insaat müteahhitleri ve firmalara ait projeler de yer aldi. Konuyla ilgili basinda yer alan haberler, IBB Meclis tutanaklari, tapu kayitlari delil olarak sunuldu.
“BENIM IMZAM YOK” DENEMEZ
Suç duyurusunda, “Belediye meclislerinde Belediye Baskani`nin havale etmedigi hiç bir konu görüsülemez. Vatandaslar için 1 yillik süreç 28 güne çekilerek özel islem yapilmistir. ‘Benim imzam yok, vekilimin var` denemez. Bu dogru degil. Yine gündem Topbas`a sunulur ve öyle hayata geçer” ifadelerine yer verildi.

“IBB ARSIVLERI 20042016 TEMMUZ AYI DAHIL OLMAK ÜZERE TARAFSIZ BILIRKISILERCE INCELENMELI”
15 Temmuz 2016 darbe girisiminin ardindan FETÖ terör örgütü ile baglantisi oldugu gerekçesiyle birçok özel egitim, özel saglik, özel yurt kurumuna el konuldugunun belirtildigi dilekçede, FETÖ`ye ait bütün kurumlarin tespit edilebilmesi için IBB arsivlerinin 2004-2016 Temmuz ayi dahil olmak üzere tarafsiz bilirkisiler tarafindan incelenmesi talep edildi. Yapilan plan degisiklikleri ile yapilan “IBB dosyalarindaki mülkiyet sahiplerinden yola çikilarak, emsal artislari ile haksiz rant kazanan kisilerin kolaylikla ortaya çikarilabilecegi” belirtildi.
 
DAVA AÇILMASI ISTENDI
Kadir Topbas hakkinda “FETÖ Terör örgütüne yardim ve yataklik”, ” Kamu imkanlarini ve gücünü kullanarak su an FETÖ terör örgütü ile baglantisi olan kisi yada kurum yöneticilerine menfaat saglamak”, “Görevi kötüye kullanmak”, “Imar Kirliligine neden olmak”, “irtikap” ve “nüfuz ticareti” suçlarindan hakkinda dava açilmasi istendi. (DHA)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı