Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Maltepe Belediyesi de isçilere teklif ettigi ücreti kamuoyuna çarpitarak yansitti

Maltepe Belediyesi de isçilere teklif ettigi ücreti kamuoyuna çarpitarak yansitti

Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, daha önce Kadiköy Belediyesinde oldugu gibi, isçilerin ücretlerini ve zam oranlarini çarpitarak kamuoyuna açikladi.

Haberr/Hasan Gürsoy

Genel-Is Istanbul Anadolu Yakasi 2 No’lu Sube üyesi Maltepe Belediyesi isçileri yüzde 7’lik sefalet zammina karsi greve baslarken, Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, daha önce Kadiköy Belediyesinde oldugu gibi, isçilerin ücretlerini ve zam oranlarini çarpitarak verdi.

Kiliç, yüzde 47 zam teklif edildigini iddia ederken isçiler, bunun gerçegi yansitmadigini her sey dahil haliyle en düsük isçi ücretinin 4 bin lirayi bile bulmadigini söyledi.

Genel-Is Istanbul Anadolu Yakasi 2 No’lu Sube üyesi Maltepe Belediyesi isçileri toplu is sözlesmesi (TIS) görüsmelerinde anlasma saglanamadigi için bugün saat 00.01 itibariyle greve çikti. Isçiler, isyerlerine grev pankartini asti, çöp kamyonlari sokaklardan santiyelere çekildi.

Sabah saatlerinde ise Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç yazili bir açiklama yapti. En düsük 2 bin 800 lira ücret alan isçilerin ücretlerine ikramiyeler hariç yaklasik yüzde 47 zam teklif edildigini iddia eden, yol ve yemek paralari basta olmak üzere sosyal haklarin da dahil edilmesine ragmen Kiliç, zamla en düsük net isçi ücretlerinin 4 bin 118 liraya çikacagini savundu.

HER SEY DAHIL 4 BIN LIRA BILE ETMIYOR

Isçiler ise Kiliç’in bu açiklamasinin gerçegi yansitmadigini söyledi.

Bahsedilen zammin 1400 isçiden yalnizca 23’ünü kapsadigini belirten Maltepe Belediyesi isçileri, “Yol, yemek, AGI ve bir önceki sözlesmedeki seyyanen zam dahil 3 bin 600 ila 3 bin 700 lira arasinda ücret alan isçiye 200-300 TL arasinda zam teklif edildi. Her sey dahil haliyle ücretler 4 bin lira bile olmuyor” dedi.

BELEDIYENIN TEKLIFI VE ISÇILERIN ISTEDIGI NE?

  • Maltepe Belediyesi yönetimi taban ücretin brüt 123 liradan 125 liraya çikarilmasini ve 11 lira zam yapilmasini teklif ederken isçiler brüt 180 liraya çikarilmasini istiyor.
  • Belediye 14 lira 85 kurusluk yemek ücretine 2 lira 15 kurus zam teklif ederken, isçiler 40 lira istiyor.
  • Belediye 8 lira 50 kurus olan yol ücretine 1 buçuk lira zam yapilmasini teklif ederken isçiler aylik tam seyahat karti parasi olan 275 liraya çikarilmasini istiyor.
  • 112 günlük ikramiye, Kurban ve Ramazan bayramlarinda 400 ve 300 TL verilmesi de isçilerin talepleri arasinda.

Isçi temsilcileri bu rakamlar üzerinden pazarlik yapilabilecegini söylüyor. Kaynak: Evrensel



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı