Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

?Masa basinda proje çizenler burada oturmuyor?

?Masa basinda proje çizenler burada oturmuyor?

?Proje masa basinda degil, mahalle halkina sorularak yapilirsa bu siyasetçiler için daha iyi olur?diyen Çorum Mecitözü Dernegi Eski Baskani Ismail Yasar, mahallerine yapilan yanlis bir proje nedeniyle 6 yasindaki bir çocugun hayatini kaybettigini söyledi.

 “Masa basinda proje çizenler burada oturmuyor” 

“Proje masa basinda degil, mahalle halkina sorularak yapilirsa bu siyasetçiler için daha iyi olur”diyen Çorum Mecitözü Dernegi Eski Baskani Ismail Yasar, mahallerine yapilan yanlis bir proje nedeniyle 6 yasindaki bir çocugun hayatini kaybettigini söyledi.

Masa basinda proje yapanlarin degil, Turgut Reis Mahallesi’nde yillardir kendilerinin oturdugunu belirten Yasar açiklamalarina su sekilde devam etti;

“Mahallemizdeki yolun daraltilmasi nedeniyle geçtigimiz günlerde bir kaza yasandi ve 6 yasindaki bir çocuk minibüsün altinda kalarak hayatini kaybetti. Bu kazanin nedeni ise devami olmayan kaldirimin genisletilmesidir. Evet, mahallemizde devami olmayan kaldirimi genislettiler ve en islek yolu daralttilar.



Bakin biz kaldirimin 2 metre geri çekilmesi için projeyi yapan müteahhide rica ettik ve tüm israrlarimiza ragmen 50 cm ancak geri çektirebildik. Bu kaldirimin geri çekilmesini istememizin nedeni Cengiz Topel Caddesi’nin çok islek olmasidir. Camimizin salonu oldugu için de hafta sonu bu caddede araç trafiginden yogunluk yasaniyor. Bu yogunlugun biraz azaltilmasi için yeni yapilan kaldirimin 2 metre geri çekilmesini istiyoruz.

Kaldi ki, bu mahallede projeyi masa basinda çizenler degil, bizler oturuyoruz. Eger bizlerin fikri alinsaydi o 6 yasindaki çocuk suan ölmemis olurdu. Çok net söylüyorum devami olmayan o kaldirim 2 metre geride olsa o kaza yasanmayacakti. Bizde israrla Belediye Baskanimizdan bu kaldirimin yeniden düzeltilmesini istiyoruz. Buradaki halkin isteklerine biraz daha önem verilirse bu siyasetçiler için daha iyi olur.”

Devami olmayan genisletilmis kaldirim:



  



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı