Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Murat Kurum "Esenler'de dünyanin sifirdan kurulan ilk akilli sehrini yapiyoruz"

Murat Kurum "Esenler'de dünyanin sifirdan kurulan ilk akilli sehrini yapiyoruz"

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Sariyer'de bir otelde gerçeklesen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatirim Ortakligi Dernegi'nin (GYODER) 21. Olagan Seçimli Genel Kurul Toplantisina katildi.

Haber/Hasan Gürsoy

Gayrimenkul sektörü sorunlarinin konusuldugu GYODER 21 olagan genel kurulunda konusan Bakan Kurum Esenler 15 Temmuz mahallesinde ki 60 bin konutluk kentsel dönüsüm hakkinda konustu.

Istanbul'da 39 ilçede 68 riskli alanda, 35 bin binada, 126 bin konutun dönüsümü için çalismalari sürdürdüklerinin altini çizen Kurum, "Yine yatirim degeri 5 milyar lira olan ve 60 bin vatandasimizi dogrudan ilgilendiren Yeni Fikirtepe Projesi ile 15 bin konutun insa çalismalarina araliksiz devam ediyoruz. Ayrica Esenler'de dünyanin sifirdan kurulan ilk akilli sehrini yapiyoruz. Burada 60 bin konutluk dev kentsel dönüsüm projemizin çalismalarini etaplar halinde sürdürüyoruz. Yine geçtigimiz cuma günü, Büyük Istanbul Dönüsümünün çok önemli bir ayagi olan Üsküdar'da yeni 5 bin konutluk dev bir dönüsüm baslattik. Büyük Istanbul dönüsümü için var gücümüzle çalisiyor, projelerimizi kararlilikla sürdürüyoruz." dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı