Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Öcalan: Ikinci asamaya geçilmistir

Öcalan: Ikinci asamaya geçilmistir

PKK Lideri Abdullah Öcalan, dün BDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas ve BDP Grup Baskan vekili Pervin Buldan`dan olusan 7. BDP heyeti ile görüstü. Imrali Adasi`ndaki görüsme sonrasi Öcalan`in mesajlari kamuoyuna iletildi. Öcalan, çözüm sürecinde ikinc

PKK Lideri Abdullah Öcalan, dün BDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas ve BDP Grup Baskan vekili Pervin Buldan’dan olusan 7. BDP heyeti ile görüstü. Imrali Adasi`ndaki görüsme sonrasi Öcalan`in mesajlari kamuoyuna iletildi. Öcalan, çözüm sürecinde ikinci asamaya geçildigini ifade etti.

BDP Genel Merkezi`nden duyurulan Öcalan’in mesaji söyle:

“Öncelikle herkese selam ve sevgilerimi iletiyorum. Bizim açimizdan içinde bulundugumuz süreç devam ediyor.

Su anda ikinci asamaya geçmis bulunuyoruz. Ikinci asamanin nasil isleyecegine dair önerilerimizi yazili olarak devlete sunmus bulunmaktayim.

Ben sahsen sürecin her asamasinin seffaf bir sekilde yürütülmesi taraftariyim. Umarim devlet de ikinci asamaya dair bu önerilerimizi dogru degerlendirip, dogru sonuçlara varir.

Bu mesele 100 yillik bir meseledir. Meselenin tarihi olgulari ve maddi olgulara dayanan gerekçeleri vardir. Herkesin bu ciddiyetle yaklasmasi gerekir.

Bizim sundugumuz öneriler Türkiye halklarinin belki de yüzde 90’inin ortak çikarini temsil eden bir çalismanin sonucudur.

Bazi güçlerin engellemelerine ragmen ben süreci ilerletmekte kararliyim, basarili olacagimiza da inaniyorum.

Olanaklarim olursa her hafta kamuoyuna bilgilendirme yapmak isterim.

Ikinci asamanin tartismalari artik baslamistir. Demokrasiden, çözümden ve baristan yana olan herkesin bu tartismalara katki yapmasini diliyor, bu çerçevede herkese bir kez daha selam ve saygilarimi sunuyorum.” (Evrensel HABER MERKEZI)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı