Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Olasi büyük Istanbul depreminde hangi ilçede kaç bina hasar görecek? IBB rapor yayinladi

Olasi büyük Istanbul depreminde hangi ilçede kaç bina hasar görecek? IBB rapor yayinladi

IBB, beklenen büyük Istanbul Depremi'ne iliskin rapor hazirladi. Raporda; hangi ilçede kaç binada hasar olusacagi yer alirken toplamda 100 binin üzerinde binanin orta ve üstü hasar görecegi belirtildi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) beklenen büyük Istanbul depremine karsi hazirliklarini sürdürüyor. Deprem tehlikesi ve riskleri, güncel bilimsel analiz yöntemleri, mevcut üst yapi ve alt yapi envanter bilgileri kullanilarak yeniden ele alindi.

IBB ve Bogaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Arastirma Enstitüsü is birligiyle "Istanbul Ili Olasi Deprem Kayip Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi-2019" hayata geçirildi.

ILÇE ILÇE SORUNLAR TESKIL EDILDI

Çalisma sayesinde, her bir ilçeye özgün sorunlar teshis edildi. Istanbul genelinde etkili olabilecek yikici bir depremin, ilçelerde neden olabilecegi hasarlar ve kayiplarin boyutlari ortaya konuldu.

Kitapçiklarda, ilçelere ait genel bilgiler ile bina, altyapi ve nüfus bilgileri; üretilen analizler ve senaryo depremler neticesinde hesaplanan kuvvetli yer hareketi parametreleri baz alinarak hesaplanan olasi hasarli bina sayisi, olasi can kaybi ve yarali sayisi ile bunlarin mekânsal dagilimlari; dogal gaz, içme suyu ve atik su sebekelerinde olusmasi muhtemel hasarlar ve geçici barinma ihtiyaci bilgileri yer aldi.

HANGI SEMTTE NE KADAR BINA HASAR GÖRECEK?

Kitapçiklarda, olasi bir Istanbul depreminde ortaya çikacak bina hasarlari ve geçici barinma ihtiyaçlarinin büyüklügü dikkat çekti.

Rapora göre;

Arnavutköy'de 2 bin,

Atasehir'de 3 bin,

Bagcilar'da 10 bin,

Bakirköy'de 6 bin,

Beyoglu'nda 4 bin 200,

Büyükçekmece'de 9 bin,

Çatalca'da 2 bin,

Esenler'de 5 bin,

Fatih'te 15 bin,

Kâgithane'de 2 bin,

Kartal'da 4 bin,

Küçükçekmece'de 13 bin,

Sancaktepe'de 3 bin,

Silivri'de 9 bin,

Sultanbeyli'de 45 bin,

Tuzla'da 7 bin,

Üsküdar'da 4 bin yapida orta ve üstü hasar meydana gelmesi bekleniyor.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı