Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Ovacık Köyü Der. Divriğili STK. Buluştu

Ovacık Köyü Der. Divriğili STK. Buluştu

DİVRİĞİ Kültür Derneğinin Gelenekselleştirdiği köy dernekleri kahvaltılı toplantısını bu ay da Ovacık Köyü Yardımlaşma Derneğinde gerçekleşti.

Kahvaltılı toplantıya Emek Partisi Eski Genel Başkanı Gazeteci Yazar Ercüment AKDENİZ, Haber-Sen kurucu Başkanı ve Edremit Körfezi Ekolojik Dernek Başkanı İsmail Çınar DKD Başkanı Orhan Akkaya, DKD Başkanı Eski Başkanı Cafer Yıldız, Ovacık Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülsün Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra DİVRİĞİĞ Köy dernekleri başkanları katılım sağladı.

 

“Ovacık Köyü Derneği 60 Yılını Kutluyor”

Açılış konuşmasında Birkan Özcan “ Biz Divriğiliyiz, Divriğili olmak ayrıcalıktır. Tüm kurumlarda Divriğili olmakta ve orayı zenginleştirmektedir. Divriği gelişen kültür kenti değil, Biz bir kültür kentinin üzerinde yetiştik. o nedenle bizim kültürümüz başkalarının kültürüne benzemez. Ovacık Köyü Derneği 60 Yılını Kutluyor.1964 yılında kurulmuş Divriği’nin ilk köy derneğidir. Derneğimizin doğum günü kutlu olsun”

Divriği Ovacık Köyü Yardımlaşma Derneğinin kuruluşunun 60 yılına vurgu yapıldı. Ovacık Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülsün Kaya “biliyorsunuz bu kahvaltılarının amacı birbirimizle kaynaşmamız birbirimizle destek olmamız. Önce köylerimiz, sonra Divriği daha sonra ülkemiz için güzel şeyler yapmak. Birbirimizden fikir alış verişi yapmak.”

DKD Başkanı Orhan Akkaya “ Bildiğiniz gibi kahvaltılı programları çok öncesinden beri düzenliyoruz. Pandemi sürecinde ara vermek zorunda kaldık. Amaçlanan bellidir. Önemli olan birlikte olmaktır, örgütlü olmaktır. Örgütlü olmayan toplumlar eğemem yapının mutlaka unsuru olurlar. Bu amaçla birlikte olmamız bireysel kaldığımız zaman hepimiz tek tek bir köşede etkisiz pasif oluruz. İşte buraya gelen arkadaşlarımız bu kaygılarla buraya geldiler. Geleceğimizi düşünerek geldiler.

DKD Başkanı Eski Başkanı Cafer Yıldız “Örgütlülüğümüz kıymetlidir. Örgütlü toplumlar her zaman mücadelede başarılı olacaktır. Anadolu’nun her yerinde orayı büyüten, yücelten ve geliştiren bir üretim modeli vardı. Divriği Demir Çelikte böyle bir şeydi. Cürek Maden sitesi de böyle bir yerdi. Sosyal donatılarıyla toplumu geliştiren modeldi. Maalesef 80 ve 90 yıllarda burası çökertildi. Bizim mücadele vermemizin sebebi Divriğili örgütlerimizle birlikte Anadolu’nun parlayan yıldızı yapmak.”

Emek Partisi eski genel Başkanı Gazeteci Yazar Ercüment AKDENİZ katılımıyla bir söyleşi düzenlendi. Akdeniz  'Göç ve Belediyeler' isimli kitabının imza gününde göçün ve yerel yönetimler in yaşamımıza olan etkileri hakkında bilgi verdi. Ardından katılımcılara kitaplarını imzaladı.

 



Anahtar Kelimeler: Ovacık . Divriğili . Buluştu
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı