Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Pazarcilar Önlüklerini Begenmedi!

Pazarcilar Önlüklerini Begenmedi!

Esenler Sali Pazarinda Belediye Zabita ekiplerinin dagittigi pazarci önlükleri pazarci esnafi tarafindan begenilmedi.

Özay Sali’nin haberi

Pazarcilar Önlüklerini Begenmedi!

Esenler Sali Pazarinda Belediye Zabita ekiplerinin dagittigi pazarci önlükleri pazarci esnafi tarafindan begenilmedi.

Esenler Belediyesinin Pazar esnafina dagittigi önlükler ilk olarak Sali pazarinda dagitildi. Dagitilan önlükler mavi ve beyaz olmak üzere iki renkti. Mavi gida ürünleri satan esnafi, beyaz ise tekstil ve diger ürünlere satanlari ediyor. Yalniz pazarci esnafi önlüklerin diz boyunu geçmediginden sikâyet ederek “Keske bize sorsaydilar bize önlük degil pazarci yelegi veya pazarci montu yapin derdik” dediler.

Görüstügümüz zabita ekipleri ise “pazarcilarin pazarci esnafi olduklari belirtmek için bu önlükleri dagittik, kimseden para talep etmiyoruz ve dagittigimiz önlükleri giymeyen esnafimiza ise cezai islemde bulunacagiz. Esenler’de ki tüm pazarci esnafina bu önlükleri dagitacagiz” dedi.

Pazardaki bu görüntülerden sonra vatandas ile yaptigimiz röportajlarda önlük uygulamasindan memnun olduklarini söyleyerek bazi konularda sikâyetçi oldular. Öncecikle filelerinin bos oldugunu ve alim güçlerinin olmadigini, alisverisin kisitli imkânlar ile yapildigini söyleyerek sikintilarini dile getirdiler. Pazarci esnafi ise diger günlerdeki alisverislerin bu ayda verimliligini düsürdügünü, vatandasin alim gücünün azligindan sikâyet ettiler. Ayni zamanda belediye zabitalarini kendilerine bir dizi cezalar yazarak cezalarin agirligini dile getirdiler. Özellikle sari çizgiyi geçersek 85 TL, önlük giymezsek 85 TL, yüksek ses ile bagirirsak 140 TL ceza ödeyecegimizi bildirdiler.  

 

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı