Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

PIRTÜK WEJE`YLE NICE YILLARA

PIRTÜK WEJE`YLE NICE YILLARA

Insanlik adina, doga adina, akliniza gelen hangi konu olursa olsun, yazmak bir tutkudur. Yazmak Türkiye cografyasinda her yönüyle zor istir. Yazmak kelle koltukta olma anlamini da tasir. Yazmanin zor yani da, yazarin yazisini gönderdigi ve yayinladigi yer

PIRTÜK WEJE`YLE NICE YILLARA

Insanlik adina, doga adina, akliniza gelen hangi konu olursa olsun, yazmak bir tutkudur. Yazmak Türkiye cografyasinda her yönüyle zor istir. Yazmak kelle koltukta olma anlamini da tasir. Yazmanin zor yani da, yazarin yazisini gönderdigi ve yayinladigi yerdir. Okurlari buna dikkat eder. Bir de ülkemizde yazarin devlet katinda gözetlenmesi vardir. Bir de bu yazar önceden mimlenmisse vay onun haline…

Açik ve net yaziyorum. Pirtük Weje’ye yazi göndermek cesaret isidir. Çünkü ülkemizde daha da derinden islenen Türkçülük ile iç içe geçmis Türk-Islam sentezi karisi mi Sünnicilik olgusu bazi beyinlere yerlestirilmistir. Ben de bu dar anlayisi yikmak adina Pirtük Weje’ye yazmaya basladim.

Kürtçe isim olabilir. Ya da Ermenice, Rumca, Yahudice, Türkçe ve diger dillerin ismi de olabilir. Benim açimdan sorun teskil etmiyor. Çünkü bir arada yasamayi, paylasmayi savunuyorum. Kürtler ve diger halklarin kendi dillerinde yayin yapma hakkini da savunuyorum. Dil dildir. Diller insanlari birbirine baglayan bir köprü vazifesini görür.

Pirtük Weje’de sadece Kürt yazar arkadaslarin oldugu anlamina gelmiyor. Halklarin kaynasmasina katki sunan yazarlardan olusmaktadir. Ben bir Hemsinliyim. Irkçiligi tarihin çöplügüne gömme diye bir derdimde vardir.

Pirtük Weje’ye sahip çikilmasi gerekiyor. Misyonu ve hedefi yükseltilmelidir diye düsünüyorum. Benim önerim sudur:

“Yazisi çikanlarin bir kere kendi internet aglarinda kullandiklari yerlerde yayinlamalari ve diger yazisi yayinlananlarin yazilari da ayni sekilde yaymalaridir.

Pirtük Weje’ye katki saglayacak edebiyat, sanat adina bu cografya da birçok yazar, çizer vardir. Örnegin, karikatürist arkadaslarin çizimleri de buradan yayinlanabilir. Kimimiz müzik üzerine anlatim yapabilir. Etkinliklerini duyurabilir. Pirtük Weje’yi çevresine anlatabilir.

Çok yönlü olmak içinde içimizdeki o korkuyu yikmamiz gerekiyor. Birlikte el ele vererek, edebiyat ve sanat adina birçok yapit burada yer alir. Birçok insana daha kolaylikla ulasabiliriz.

Yazdiklarim benim gözlemlerim olmakla birlikte, yazar taraftir.

19 Mayis’ta ikinci yila adimlarini atacak olan Pirtük Weje’ye yayin hayatinda emegi geçen çalisanlarina basarilar dilerim. Inaniyorum ki daha da çogalacagiz. Halklarin köprüsü olacagiz. Sahi ya neden olmasin?

Hüseyin Habip Taskin

10.05. 2018



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı