Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Plaji bastilar: Kadinlara `kapanin` brosürü

Plaji bastilar: Kadinlara `kapanin` brosürü

Sakarya`nin Karasu Ilçesi`ndeki halk plajinda geçen hafta sonu cübbeli ve sarikli kisilerin güneslenen kadinlara "Kapanin" diye telkinlerde bulunarak, `Allah ve Resulu`nun istedigi hanimefendi` baslikli brosürler dagitti

Plaji bastilar: Kadinlara `kapanin` brosürü

Sakarya`nin Karasu Ilçesi`ndeki halk plajinda geçen hafta sonu cübbeli ve sarikli kisilerin güneslenen kadinlara "Kapanin" diye telkinlerde bulunarak, `Allah ve Resulu`nun istedigi hanimefendi` baslikli brosürler dagitti.

Kendilerini merkezi Istanbul, Çarsamba- Fatih`te oldugunu belirttikleri Ismail Aga Camii Ilim ve Hizmet Vakfi görevlisi tanitan, sarikli ve cübbeli kisiler plajda tatil yapanlarin yanina giderek nasihatte bulunurken `Allah (c.c.) ve Rasulünün (S.A.V) istedigi Hanimefendi` baslikli brosürleri dagitti.

Cübbeli, sarikli ve salvarli bu kisilerin yaninda küçük bir çocugun da bulunmasi dikkat çekti. Ellerindeki 72 maddelik brosürleri dagitan bu kisilerin tavsiyede bulundugu bazi tatilciler duruma tepki gösterdi. Dagitilan brosürde, su ifadeler yer aldi: 
* Hanim tesettürlü olmalidir * Kadin çalgili dügünlere gitmemelidir * Yol ortasinda insanlarin gezdigi yerlerde oturmamalidir * Fal baktirmamali, zorunlu olmadikça alisverisi kocasina yaptirmali, kocasindan izinsiz disari çikmamalidir Kasini aldirmasi, saç ektirmesi ve estetik yaptirmasi haramdir * Pantolon giymemelidir * Yabanci erkelerle tokalasmalidir. *Evde köpek beslemek haramdir, ince çorap giymemeli, terlikle gezmemeli, müzik dinlememeli.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı