Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Prof. Dr. Ahmet Ercan Marmara depreminin tarihini ve büyüklügünü açikladi

Prof. Dr. Ahmet Ercan Marmara depreminin tarihini ve büyüklügünü açikladi

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen Marmara depremi ile ilgili açiklamalarda bulundu.

Medyatava TV Youtube kanalina konuk olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan beklenen Marmara depremiyle ilgili kritik açiklamalarda bulundu.

Beklenen depremin tarihini ve büyüklügünü de açiklayan Ercan, "Bu deprem sadece Istanbul depremi degil. Yalova ve Istanbul arasi bir yerde olmasi bekleniyor. Çevresini de etkileyecek, Kocaeli, Bursa, Balikesir ve Tekirdag da yikici etkilere maruz kalacak bu nedenle bu deprem içi Kuzey Marmara depremi diyebiliriz" dedi.

Beklenen bu depremin yalnizca Istanbul depremi olmadiginin altini çizen Ercan, "Bu deprem Gölcük'te oldugu gibi sehrin merkezinde olmayacak. Yalova ve Istanbul arasi bir yerde olacagini tahmin ediyoruz. Yalova'ya 45 km Istanbul'a ise 25 km mesafede meydana gelecek. Yikici etkisine ise Kocaeli, Bursa, Balikesir ve Tekirdag da maruz kalacak. Bu nedenle bu deprem için Kuzey Marmara depremi demek daha dogru olur.

"2035 ISTANBUL IÇIN ÇANLAR ÇALACAK"

Depremin tahmini zamani ve büyüklügü hakkinda ise yer ve zamanin kesin olarak bilinmesinin zor oldugunu, yaklasik tarih ve büyüklük verilebileceginin altini çizdi. Ercan sözlerine, "Istanbul depremi yaklasik 2045 yilinda meydana gelecek. Tarihlerde hata payi 5 ile 10 yil arasi degiskenlik gösterebilir. Beklenen ortalama büyüklük 6.2 ile 7.2 arasi olacak. Bu tabloda Istanbul için çanlar 2035'ten sonra çalmaya baslayacak." seklinde devam etti. 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı