Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

 ?Rektör emir ver bizi de dövsünler`

      ?Rektör emir ver bizi de dövsünler`

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ögrencileri, pazartesi günü yasanan ve büyük yanki uyandiran Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) saldirisini protesto etti. Ögrenciler, ?Bunlarin 10`u OGÜ`lü? diyen Rektör Hasan Gönen`i istifaya çagirdi.

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ögrencileri, pazartesi günü yasanan ve büyük yanki uyandiran Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) saldirisini protesto etti. Ögrenciler, “Bunlarin 10’u OGÜ’lü” diyen Rektör Hasan Gönen’i istifaya çagirdi.

Osmangazi Üniversitesi’nde ÖGB’nin ögrencilere saldirmasina tepki gösteren ögrencilerin eylemine Anadolu Üniversitesi ögrencileri de destek verdi. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Yemekhanesi önünde bir araya gelen üniversite ögrencileri buradan üç otobüsle ESOGÜ’ye hareket etti. ESOGÜ girisinde barikat kuran çevik kuvvet ögrencilerin üniversiteye girisine izin vermedi. Yasanan kisa süreli arbede sonrasi ögrenciler “Osmangazi Üniversitesi ögrencileri yalniz degildir” yazili pankart açarak Meselik Kafe’ye yürüdü.

Burada bir araya gelen ögrenciler “Iskenceci Rektör Hasan Gönen istifa”, “Üniversiteler bizimle özgürlesecek” ve “Yasasin ögrenci dayanismasi” sloganlari atarak Rektörlük binasina yürüdü. Ögrencilerin ‘iskence meydani’ olarak adlandirdiklari meydani dolduran yaklasik 2 bin ögrenci “Rektör emir ver, bizi de dövsünler” ve “Rektör baksana kaç kisiyiz saysana” sloganlari atti. Rektör Hasan Gönen’in ‘Bunlarin yalnizca 10’ü OGÜ’lü’ açiklamasina karsi ögrenciler hep birlikte kimliklerini havaya kaldirdi.

Burada ESOGÜ ögrencileri adina basin açiklamasi yapan Güven Atbakan, “Hasan Gönen’i yasanan bu olaylarin sorumlusu olarak, ettigi tüm hakaretler, iftiralar ve yalanlar için basta üniversiteliler olmak üzere tüm kamuoyundan özür dilemeye ve istifa etmeye çagiriyoruz” dedi.

BILIM INSANI ÖGRENCILERI SAVUNUR

Egitim Sen adina açiklama yapan Egitim Sen Il Sube Baskani Ali Pasa Sanli, “Bir üniversite rektörü, bilim insani olmali. Bir bilim insani öncelikle ögrencilerini savunur, saldiranlari degil” dedi. Rektör Gönen’i ögrencilerden özür dilemeye ve sorumlular hakkinda gerekeni yapmaya çagiran Sanli, egitim emekçileri olarak ögrencilerin onurlu mücadelelerinin yaninda olacaklarini ifade etti.

Eyleme SES Sube Baskani Birtürk Özkavak, Egitim-Is Sube Baskani Ebru Sungar ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Eylem sonrasinda ülkücü bir grup Göztepe tramvay duraginda 5 ögrenciye kemer ve levye ile saldirdi. Saldirida agir yaralanan 2 ögrenci hastaneye kaldirildi. (Eskisehir/EVRENSEL)


ÖZEL GÜVENLIK TERÖRÜNE TEPKI

Egitim Haklari Dernegi, basin açiklamasi yaparak ögrencilere yönelik saldirilari protesto etti. Dernegin Es baskani Ozan Devrim Yay, sosyal medyaya düsen müdahale görüntülerini izlediklerini belirterek “Ögrencilere kendi okullarinda özel güvenlik elemanlari tarafindan adeta meydan dayagi atilmaktadir. Izleyen her vicdanli insanin tepkisini çeken ve öfkelendiren bu görüntüler açikça bir ‘özel güvenlik terörü’dür” dedi. Yay, “Egitim haklari Dernegi olarak bu olayin takipçisi olacagiz” dedi.
(Eskisehir/EVRENSEL)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı