Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sahin, Bir yillik yagis bir günde düstü

Sahin, Bir yillik yagis bir günde düstü

Esenler kaymakami Hulusi Sahin, Esenlere geldigi günden bugüne Esenlerin sorunlarini tek tek ele aldigini ve nerede hangi eksiklik varsa, onu çözmek için tüm birimlerle el ele vererek projeli çalismalar yaptiklarini söyledi.

 Sahin, Bir yillik yagis bir günde düstü

Esenler kaymakami Hulusi Sahin, Esenlere geldigi günden bugüne Esenlerin sorunlarini tek tek ele aldigini ve nerede hangi eksiklik varsa, onu çözmek için tüm birimlerle el ele vererek projeli çalismalar yaptiklarini söyledi.
 
Sahin;“Dogal afetle mücadelemiz devam ediyor. Son günlerde meydana gelen olaylarda, maddi kayip yasadik, can kaybimiz yok. Komisyon kurduk, komisyonumuz on gündür çalisiyor, tespitlerde bulunuyor, gelen sikâyetleri tek tek degerlendiriyoruz. Komisyonun baskani benim, genis bir kadromuz var, fen islerinden ve belediyemizin birimlerden olusan kalabalik bir ekibimiz var. 4 ekibi kurduk, ISKI’dan Belediyeden, Kaymakamliktan arkadaslarimiz bu ekiplerin içindeler. Bu ekipler mahallelerde hasar tespitleri yapiyorlar, vatandaslarin basvurularini degerlendiriyorlar.

“Bir yillik yagis bir günde düstü”
200 yakin vatandasimiz bize basvurdu. 160 a yakin su basmasi, 30 yakin araç hasari 10 kadarda is yeri zarar gördügünü tespit ettik. Dün aksam itibariyle bu rakamlar degisecektir, 50 kadar su basmasi ve bes binanin çatisinin uçtugu bilgisine ulastik tam rakamlarin ortaya çikmamak için çalisiyoruz. Olusan zararlari ise bakanlik karsiliyor. Bize sosyal yardimlasma vakfimiza gelen paralarla ilk etapta açil ihtiyaci olan vatandaslarimiza kullandik.  160 aileye maddi yardimda bulunduk. Orta hasarli agir hasarli diye yardimlar yapiyoruz, biz vatandaslarimizin ilk planda acil ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Meydana gelen su baskinlarinda evi ve esyalari zarar gören vatandaslara Esenler Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan ödemeler yapildi. Bir yillik yagisin bir günde düstügü yagmurda su baskinindan zarar gören 120 ailenin temel gereksinimlerini karsilamak amaciyla 366 bin lira ailelere ödeme yapildi. 

“Bagimlilikla Mücadele Için Yeni Birimler Kurduk”
Biz bir çalisma daha yaptik. Kaymakamligimizin girisinde bir birim yaptik ve o birimin basina da bir psikolog getirdik, ayrica oraya bagimlilikla mücadele edecek kisiler görevlendirdik, o arkadaslarimiz bagimli olan ailelerin çocuklarina gerekli ilgiyi gösterecekler. Yaptiklari müracaatlari dikkate alarak her türlü kolayligi saglayacaklar. Buraya müracaat eden insanlarimizin tedavisi ve kontrolleri yapilacak. Ayrica Istanbul valiligi bagimlilikla mücadele stratejisi diye bir proje baslattilar. Bu proje ayni zamanda Esenlerin içinde olmadigi bes ilçede yogun bir sekilde çalismalarina basladi. Sira bize de gelecek bizde bu konuda yogun bir çalisma içerisindeyiz. ‘’Mahalle ekipleri olusturuyoruz.’’ Bu ekipler gece gündüz dolasarak uyusturucu batakligina düsen çocuklarimizi kurtarmak için gerekli mücadeleyi yapacaklar. Bu proje bes asamali çalisma içeriyor, vatandaslarimizin da tecrübelerinden yararlanarak bu illetle sonuna kadar mücadelemizi yapacagiz.
 
Tüm vatandaslarimizin bu konuda ne kadar duyarli oldugunu biliyoruz. Kendilerinin de bu tasin altina elini sokacagina inaniyorum. Özellikle STK’larin bu projeye destek olmalarini bekliyorum. Esenler büyük bir ilçe Istanbul daha büyük. Tabiî ki Istanbul’da ki genel sorunlar yumagi Esenlere de yansiyor. Esenlerin onlarca yillik sorunlarinin hemen bir anda çözülecegini kimse beklemesin. Bu sorunla zamana yayarak kökünden çözecegimize inaniyorum” dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı