Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

`Seffaf olmayan, hukuk tanimayan çalismalarini kamuoyuna sikâyet ediyoruz`

`Seffaf olmayan, hukuk tanimayan çalismalarini kamuoyuna sikâyet ediyoruz`

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskanligindan son zamanlarda basinda yer alan, Menderes Mahallesinin Dörtyol Cumhuriyet Meydanindaki alan için gazetemize basin açiklamasi gönderdi

Haber Merkezi/Gazete Esenler

"Seffaf olmayan, hukuk tanimayan çalismalarini kamuoyuna sikâyet ediyoruz"

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskanligindan son zamanlarda basinda yer alan, Menderes Mahallesinin Dörtyol Cumhuriyet Meydanindaki alan için gazetemize basin açiklamasi gönderdi.

Basin açiklamasin da “Seffaf olmayan ve çeliskileri içinde barindiran, yandaslari ile gizli olmasi gereken süreçleri paylasarak yaptiklari hukuk tanimayan çalismalarini kamuoyuna sikâyet eder. Halkimizin ve yetkili mercilerin bu konuda duyarli olmasini kamuoyu ile paylasiriz” ifadelerine yer verildi.

 

BASIN AÇIKLAMASI

Yerel basinimizda “dev projeye sürpriz talip” olarak çikan habere göre; Esenler Dörtyol Meydani Kentsel Dönüsüm Alani için, bir firmanin çalisma hazirladigini ortaya çikmistir.

Burasi daha önce belediye baskaninin açikladigi 5 kentsel dönüsüm alanindan biridir. Buraya KIPTAS tarafindan proje çalisildigi söylenmis ve karli bir proje vatandasa ne vereceksin sorularina 10 trilyon kaliyor onu da KIPTAS okul yapacak denildigi bir yerdir.

Bu bölgeye disaridan bir müteahhidin çalisma yapiyoruz nereden duydunuz seklindeki beyanlari olaylarin vahameti açisindan bakildiginda çok basit kalmaktadir. Bu olay bize bazi sorular sormamiz gerektigini ortaya koymustur.

Belediye bu bölge için bir ihale hazirligi yapmis midir? Yapmis ise bunu hangi usulle yapmistir? Yapmamis ise, bu firma, bu hazirligi kisisel gayretler ile yapiyor ise belediye yaptigi açiklamalardan vaz mi geçmistir? Vaz geçti ise bunu bu firma sahibinden baska bilen var midir?

Belediye ihale yapmadi ve bu bölge kentsel dönüsüm alanlari içinde ise buraya proje çalisma hakki kim tarafindan verilmistir? Ihalesi yapilmadan kamu adina bir ise baslama ihaleye fesat karistirmak degil midir?

Bu bölgede çalisilan proje emsali nedir, kat maliklerine ne verilecektir? Daha önce ilan edilen alan daraltilmis gözükmektedir, bunun nedeni nedir? Okul alani da proje emsaline dâhil edilmis midir?

Kamu yarari adina birilerine yarar saglamak ne tür bir hizmet anlayisidir. Söyledikleri sürekli çeliskiler barindiran belediye yönetimi kentsel dönüsüm konusunda ne zaman seffaf olacaktir. Suan göründügü kadari ile tamamen ihale sürecine fesat karistiran bu olayin takipçisi olacagiz.

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, Kemer Mahallesinde bir vatandasimiza “altin madeni üzerinde oturuyorsunuz, kiymetini bilin” diyerek bir gerçegi vurgulamistir. Lakin bu durum bize ülkemizde altin çikartirken kullanilan siyanürün köylüleri zehirleyip maden karini baskalarinin almasini ve köylüye zehirden baska bir sey kalmamasini hatirlatmistir. Esenlerimiz Istanbul’un merkezinde, arsa degeri kiymetli olmasina ragmen, halkimiz deprem ve kanun ile korkutulup binaniz eski biz size yenisini veriyoruz diyerek ya borçlandirilmakta ya da yerinden yurdundan edilmektedir. Ayni yerler emsal artislari ile birilerinin haksiz kazanç saglamasina vesile olmaktadir.

Kendilerine sorarsan hepsi kentsel dönüsüm uzmani olmus konusup duruyorlar ama ne hikmetse gittikleri yerden kovuluyorlar. Biz âcizane olarak gidin biraz daha okuyun ve hak anlayisinizi gözden geçirin diyoruz. Icraattan çok laf üreten bu anlayis her seyden önemlisi gerçekten önemli olan kentsel dönüsüm gerçegini akamete ugratmaktadir.

Seffaf olmayan ve çeliskileri içinde barindiran, yandaslari ile gizli olmasi gereken süreçleri paylasarak yaptiklari hukuk tanimayan çalismalarini kamuoyuna sikâyet eder. Halkimizin ve yetkili mercilerin bu konuda duyarli olmasini kamuoyu ile paylasiriz.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı