Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

SOSYAL BELEDIYECILIK ÖRNEGI: ÖZEL ÇOCUKLAR IBB’YE EMANET

SOSYAL BELEDIYECILIK ÖRNEGI: ÖZEL ÇOCUKLAR IBB’YE EMANET

IBB yine yapilmayani yapti. ‘Özel Gereksinimli Çocuklar için Güvenli Yuva olacak ‘Kisa Mola Merkezi’ kurdu. 4-14 yas arasinda özel gereksinimi olan çocuklar, aileleri tarafindan IBB’nin Kisa Mola Merkezine birakilabilecek. Aileler rahatlayacak. Anne babal

Haber/Elmas Aydogan

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), sosyal belediyeciligin en güzel örneklerinden birini gerçeklestirdi. ‘Özel Gereksinimli Çocuk’ sahibi ailelerin hayatini bir nebze de olsa kolaylastirdi. Kisa Mola Merkezleri, 08.30 ile 17.00 saatleri arasinda hizmet verecek. Ilk etapta Maltepe Orhangazi Sehir Parki’nda hizmet vermeye baslayan Kisa Mola Merkezlerinin sayisi önümüzdeki yil sonunda 10’a yükselecek. Aileler, çocuklarini bu merkezlere haftada bir kere, 3 saat boyunca birakabilecek.

ULASIM SIKINTISI YASANMAYACAK

IBB Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi’na bagli hizmet verecek Kisa Mola Merkezlerine Özel Gereksinimli Çocuklarini birakmak isteyen aileler için ulasim konusunda da yardimci olunacak. Aileler; Kartal Köprüsü, Maltepe Köprüsü ve Maltepe Sahilinden servisleri kullanarak Kisa Mola Merkezine ulasabilecek.

11 PERSONEL HIZMET VERIYOR

381 metrekarelik alanda, 5 atölyesi bulunan Kisa Mola Merkezlerinin oyun alanlari da var. Merkezde, 1 çocuk bakim elemani (özel egitim gerektiren bireyler), 1 çocuk gelisimi meslek elemani,  4 egitmen, 3 destek personeli (yardimci hizmetler), 1 soför (yolcu tasima), 1 veri giris elemani olmak üzere 11 personeli bulunuyor. Engelli kartini gösteren özel gereksinimli bireylere %20 indirimli satis yapilacak BELTUR’ kafenin bulunacacagi Kisa Mola Merkezlerinde; yiyecek ve içecek satisi da yapilacak.

ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARI ISTIHDAMA DAHIL EDECEGIZ

Maltepe Kisa Mola Merkezi’nin açilisini gerçeklestiren IBB Genel Sekreter Yardimcisi Dr. Sengül Altan Arslan, merkezde disardan gelenlere kafe hizmeti vereceklerini duyurdu. Bu kafede özel gereksinimli çocuklari çalistirarak onlari hayata dahil etmeyi planladiklarini söyleyen Sengül Altan Arslan söyle konustu:

“Bu kafelerde çalisan özel gereksinimli çocuklari bir süre sonra farkli alanlarda istihdam edecegiz. Daha sonra bu kafelerde bosalan yerlere baska özel gereksinimli çocuklari alacagiz.”

Özel gereksinimli çocuklari olan ailelerin en az onlar kadar zor bir hayat yasadiklarini belirten IBB Sosyal Hizmetler Daire Baskani Yavuz Saltik da bu merkezin daha çok ailelere rahat bir nefes aldirmayi amaçladigini söyledi. Yavuz Saltik söyle devam etti:

“Bu tür merkezler ailelerin birazcik olsun nefes alacagi, kendilerine vakit ayirip islerini yapmasina imkan taniyan hizmetler. Özel gereksinimli çocugu olan ailelerin çocugunu güvenle bu merkeze birakip yarim gün rahat nefes alsin istiyoruz.”



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı