Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Tarik Akan`i on binler ugurladi

Tarik Akan`i on binler ugurladi

Sinemanin efsane sanatçisi Tarik Akan için, Muhsin Ertugrul Tiyatrosu`nda tören düzenlendi. Törenin ardindan Tesvikeye Camii`nde cenaze namazi kilinan Akan, Bakirköy`de Zuhuratbaba Mezarligi`nda topraga verildi. Tarik Akan`i son yolculuguna yüz binlerce

Tarik Akan`i on binler ugurladi 

Tarik Akan`in cenaze töreninden ayrintilar.

Sinemanin efsane sanatçisi Tarik Akan için, Muhsin Ertugrul Tiyatrosu`nda tören düzenlendi. Törenin ardindan Tesvikeye Camii`nde cenaze namazi kilinan Akan,  Bakirköy`de Zuhuratbaba Mezarligi`nda topraga verildi. Tarik Akan`i son yolculuguna yüz binlerce insan ugurladi.

ILK TÖREN MUHSIN ERTUGRUL`DA

Muhsin Ertugrul sahnesi bu kez 67 yasinda hayatini kaybeden oyuncuya son görevini yapmak isteyenlerle doldu tasti. Salona sigmayan kalabalik nedeniyle izdiham olusurken, çok sayida kisi disarida kaldi. Muhsin Ertugrul sahnesine Tarik Akan’in naasi getirilmezken, sahnede dev Tarik Akan posteri açildi. Fazil Say’in besteledigi eserlerin çalindigi anmada, Cemal Süreya’nin ‘Bahar mezarina gömsünler sizi, Yapraklar gibi bulustunuzdu” dizelerinin yer aldigi “Dört Mevsim” siiri de yer aldi. Tarik Akan’a veda edenler arasinda DISK isçileri de vardi, isçiler ‘yoldasimiz’ yazili pankart açti. Yesilçam’in ünlü yüzleri de Tarik Akan’i son yolculugunda yalniz birakmadi. Tiyatro oyuncusu Orhan Aydin’in sundugu anma programi Nebil Özgentürk’ün hazirladigi ‘Tarik Için’ isimli belgesel ile basladi. Belgeselde Tarik Akan’in, Yilmaz Güney’le tanismalarini anlatan bölümde salondan alkislar yükseldi.

Muhsin Ertugrul`daki törenin ardindan Tarik Akan`in cenaze namazi Tesvikiye Camii`nde kilindi.

TARIK AKAN`IN CENAZESI TOPRAGA VERILDI

TARIK Akan`in cenazesi Tesvikiye Camii`nde düzenlenen törenin ardindan Bakirköy`de topraga verildi.Cenaze aracinin geçisi sirasinda izdiham yasandi.

Akan`in cenazesi Tesvikiye Camii`nde kilinan cenaze namazinin ardindan 17.30 siralarinda Bakirköy`e getirildi. Binlerce vatandas cenaze araciyla birlikte Incirli Caddesi üzerinde yürüdü. "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlari atan vatandaslar, Akan`in cenazesinin üstüne karanfiller atti. Akan`in cenazesi Zuhurat Baba Mezarligi`na getirildi. Defin sirasinda perde çekilerek görüntü alinmasi engellendi.

ISTE CENAZE TÖRENINDE YASANANLAR:Güncelleme 19.10

Tarik Akan için bir tören de Bakirköy Meydani`nda yapildi.

Güncelleme 18.10

Tarik Akan`in cenazesini Bakirköy`de yüz binlerce insan karsiladi.

Güncelleme 17:10

Cenaze camiden sloganlar esliginde çikarildi.

Güncelleme 16.55

Tarik Akan`in cenaze namazi Tesvikiye Camii`nde kilindi. Akan Bakirköy`de Zuhuratbaba Mezarligi`nda topraga verilecek.

Güncelleme 15.50

Tarik Akan`in naasi cenaze namazinin kilinacagi Tesvikiye`ye getirildi.

Güncelleme 15.18

Sanatçilar Zülfü Livaneli, Rutkay Aziz, Mazlum Çimen, Zuhal Olcay, Hüseyin Turan, Güvenç Dagüstün ve birçok isim sahneye çikarak “Yigidim Aslanim” sarkisini söylediler. Piyanoda Fazil Say yer alirken, Nazim Hikmet Korosu da eslik etti.

KIZI ÖZLEM ÜREGÜL: TARIK AKAN’I HER YÖREDEN INSAN SEVDI

Belgesel gösteriminin ardindan Tarik Akan’i anma konusmalari yapildi. Tarik Akan’in kizi Özlem Üregül, babasina duydugu sevgiyi su sözlerle dile getirdi: “Onca belgesel, film ve söhretin arasinda bizi aksatmadan, tüm sevgisiyle ilgilendi. Biz üç kardesiz, hepimizi ayri ayri çok sevdi. Her zaman bize esit davrandi. Babamin en deger verdigi sey kardesler arasi esitlikti. Bize esitlik duygusunun ailede basladigini ögretti. Türkiye olarak büyük kocaman bir aileyiz, hepimiz sevgide birlesiyoruz. Her yöreden insan sevdi Tarik Akan’i. Babam attigi her adimda Türkiye’nin daha iyi bir gelecegi olmasi için ugrasti. Bunlari yaparken sizlerin sevgisinin her zaman yaninda oldugunu bildigini bilmenizi isterim. Biz babami kaybetmedik, Türkiye Tarik Akan’i kazandi.”

DOSTLARI GÖZYASLARINA BOGULDU

Tarik Akan’la anilarini anlatan dostlari gözyaslarini tutamadi. Sanatçi Rutkay Aziz 1967 yilinda tanistigi Tarik Akan’la dostluklarini “Tarik Türkiye’nin Tarik Akan’i. Ama benim Bakirköylü, devrimci, canim cigerim arkadasim. Onun veda edisiyle bizden de bir parça gidiyor” sözleriyle anlatti. Rutkay Aziz konusmasina söyle devam etti: “Hep emegin yaninda yer aldik. Onurlu, gururlu, kavgaci bir adamdi. 3 seye toz kondurmazdi: Mustafa Kemal Atatürk, Nazim Hikmet ve Ilhan Selçuk. Tarik Akan sadece filmleri ile degil, 25 yildir yetistirdigi ögrencileriyle birlikte aydinlik Türkiye’ye dogru kosuyor. Dünyanin bütün isiklari onun yakisikli yüzünde yansiyacak”.

Sair Ataol Behramoglu, Akan’in 52 yillik arkadasi Zeki Irfanoglu da Tarik Akan’i anlatan konusmalar yapti.

Güncelleme 15.10

Rutkay Aziz Akan`i anlatan bir konusma yapti. Fazil Say Nazim Hikmet Korosuyla sahne aldi. Sonrasinda Genco Erkal sahneye çikarak siir okudu.

Güncelleme 14.48

Sair Ataol Behramoglu Tarik Akan için kürsüden siir okudu.

Güncelleme 14.40

Akan`in Ailesi adina kizi Özlem Üregül bir konusma yapiyor.

Güncelleme 14.10

Sahneden Akan`in hayatini anlatan belgesel gösteriliyor.

Güncelleme 14.00

10. Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer de salona geldi.

Güncelleme 13.55

CHP Lideri de salona geldi.

Güncelleme 13.30

Salonda DISK de pankartiyla yer aliyor.

Güncelleme 13.20

Çocuklar Tarik Akan`In bir resmini tasiyor

Güncelleme 12.50

Tarik Akan`in dostlari salonu doldurdu

Güncelleme 12.40

Dostalari Akan`in vedasi için salonda

Güncelleme 12.30

Akan`in Ailesi tören için Muhsin Ertugrul Tiyatrosu`na geldi.

Güncelleme 12.15

Akan`in vedasi için Muhsin Ertugrul`da hazirliklar basladi.

Güncelleme 12.00

Akan`in vedasi için erken saatlerde yogun kalabalik toplandi.

Fotograflar: Nasuh Bektas

Odatv.com

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı