Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Tekstilkent Olagan Genel Kurul iptali için dava açildi

Tekstilkent Olagan Genel Kurul iptali için dava açildi

Tekstilkent Tasfiye Grubu Baskani Aykut SAKA 31.03.2018 tarihli Olagan Genel Kurul iptali için hakkinda Bakirköy Asliye Ticaret Mahkemesine dava açti.

Tekstilkent Olagan Genel Kurul iptali için dava açildi

Haber: Senol Özyurt

Tekstilkent Tasfiye Grubu Baskani Aykut SAKA  31.03.2018 tarihli Olagan Genel Kurul iptali için hakkinda Bakirköy Asliye Ticaret Mahkemesine dava açti.

31.03.2018 tarihli Tekstilkent Olagan Genel Kurulunda, Çevre ve Sehircilik Bakanligi görevlilerinin 28.12.2017 tarihli yaptigi Denetleme Ön Inceleme Raporu ile Tekstilkent 2016 ve 2017 yillarina ait Bilanço ve Gelir-Gider hesaplarinin farkli ve yanlis hesaplandigindan hatta ortak olmayan kisilerin oy kullanip kullanmadiklarinin tespiti için olagan Genel Kurul iptali hakkinda Bakirköy Asliye Ticaret Mahkemesine iki tane dava açildi. Davanin digerini ise eski baskanlardan Sükrü kulak açti.

Konuyla ilgili görüsünü aldigimiz Tekstilkent Tasfiye Grubu Baskani Aykut Saka gazetemize sunlari ifade etti.

“ortaklarin oylarini kullanmadan Genel Kurulu terk etti.”

Saka “Tekstilkent Ana sözlesme ve Yönetim Planini uygulamayarak Tekstilkent ortaklarini zarara ugratan Yasar KÜÇÜKÇALIK yönetiminin ibra olmamasi için Tekstilkent Tasfiye Grubu Baskani Aykut SAKA ‘nin kürsüde yaptigim konusmadan sonra Yasar KÜÇÜKÇALIK yönetimini destekleyen ortaklarin oylarini kullanmadan Genel Kurulu terk etti.”

 “Ortaklara söz hakki vermemesi, gündem maddelerini müzakereye açmadan oylatmasi”

Gündemin 7. Maddesinde Yasar KÜÇÜKÇALIK Yönetiminin yillik çalisma programinin ibra olmadigina vurgu yapan Saka “Divan Baskanliginin oy saymani olmayan ortaklara sayim yaptirmasi, ortaklara söz hakki vermemesi, gündem maddelerini müzakereye açmadan oylatmasi, gündem maddelerine yapilan muhalefet serhleri ve önergeleri tutanaga eklememesi hatta önergeleri imha ederek oylatmamasi üzerine ortaklarinin büyük bir kismi Mahkemede görüsürüz, diyerek salonu terk etmisti.

“Görevli yazman Semsettin Hamidi tarafindan yazilmamasi gibi Hukuka aykiri oldugu”

Saka “Tekstilkent ortaklarina sunulan 2016 ve 2017 yillarina ait Bilanço ve Gelir-Gider hesaplarinin farkli ve yanlis olmasi, 2016 ve 2017 yillarina ait Çalisma Programi, Denetim Kurulu Raporlari, Bilanço ve Gelir-Gider hesaplarinin ayri ayri okunmamasi, müzakereye açilmamasi, ayri ayri oylatilmamasi, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçim maddesine gelindiginde kaç ortagin asaleten, kaç ortagin vekaleten genel kurul salonunda oldugunun tespitinin yapilmamasi, Genel Kurul tutanaginin görevli yazman Semsettin Hamidi tarafindan yazilmamasi gibi Hukuka aykiri oldugu bahisle Ana sözlesmenin 36.Maddesine göre Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ibra olsalar bile ibra edilmedikleri dava dosyalarina iptal Gerekçeleri olarak sunuldu. Ibra olmayan Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerin ayni Genel Kurulda seçime giremeyecekleri, Genel Kurulda islenen suçlarin ve ortak olmayan kisilerin oy kullanip kullanmadiklarinin bilirkisi heyeti tarafindan tespiti için Genel Kurulun iptali hakkinda iki farkli dava açildi.”



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı