Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

TEVFIK BASKAN NEREDESIN?

TEVFIK BASKAN NEREDESIN?

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, tüm enerjisini Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisindeki AKP Grup Baskanvekilligine ve atesli konusmalarina harciyor. Esenler Belediye Baskanligi koltugu bos. IBB’den vakit kalmiyor anlasilan...

Esenler Belediye Baskanligina bir hadiseyi hatirlatmak isterim “Allah – u Teala idaresi altindakilerin hukuku yöneticilerinden sorulacaktir”

Esenler Kazim Karabekir Mahallesi, Bahadir Sokakta 2 zihinsel engelli kiziyla yasayan 84 yasindaki bir kadin Dürdane Abay evinde ölü bulundu. Yoksulluk ve çöplerin içerisinde ancak merhumenin cesedinin kokusunun yayilmasi üzerine polisin müdahalesiyle olay ortaya çikti. Insanlik drami… Komsu deriz… Akraba deriz… Ama ya belediye? Asil sorumlu belediye degil mi?

Yasli ve engelli insanlarin yasadigi bir evden belediyenin hiç mi haberi yok? Oysa belediyenin sisteminde yasli ve engelli bireylerin bilgileri kayitli. Fakat belediye yöneticilerinin ilgi ve alakalari bu degil anlasilan.

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, tüm enerjisini Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisindeki AKP Grup Baskanvekilligine ve atesli konusmalarina harciyor. Esenler Belediye Baskanligi koltugu bos. IBB’den vakit kalmiyor anlasilan…

Oysa biraz olsa Esenler ile ilgilenilse; örnegin faaliyet raporunda açiklanan sosyal yardimlari 11 milyon civarindan 5 buçuk milyon TL’ye indirmeseydiniz yine pandemi nedeniyle neredeyse hiç yapilmayan kültür hizmetlerini 11 milyon civarindan 22 milyona çikarmasaydiniz ve bu kaynaklari Esenlerdeki yoksula, engelliye, muhtaca ayirsaydiniz, Esenlerliler bu sorunlari bu kadar dramatik bir sekilde yasamazdi.

Esenler’de yasayan herkesin sorumlulugu belediyenin boynundadir. 84 yasinda, 35 – 40 yaslarindaki engelli iki kiziyla yasayan bir kadinin cenazesi günler sonra bulunuyor.

Reklam ve algiyla belediye yönetmenin sonucu bu. Esenler’in makyaja degil; sokak sokak, ev ev gezerek hizmete ihtiyaci var.

IBB’ye ayirdiginiz zamandan birazini Esenler’e ayirsaniz belki bu sorunlar yasanmayacak.

Yasanan aci büyük.

Peygamber efendimizin bir sözüyle bitireyim “Adalet güzeldir, fakat, idarecilerde olursa daha da güzeldir”



  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu