Bugün, 2 Haziran 2024 Pazar

Tip ögrencilerine polis baskini

Tip ögrencilerine polis baskini

Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) Ögrenci Komisyonu üyelerine yönelik gerçeklestirilen operasyonda çok sayida ögrenci gözaltina alindi.

Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) Ögrenci Komisyonu üyelerine yönelik gerçeklestirilen operasyonda çok sayida ögrenci gözaltina alindi. 

SES Ögrenci Komisyonu üyelerine yönelik Ankara`da yapilan yurt ve ev baskinlarinda çok sayida ögrencinin gözaltina alindigi ögrenildi. SES`ten edinilen bilgiye göre; sabah saatlerinde Hacettepe Merkez Yurdu`na yapilan baskinda Zülküf Akelma, Azat Özdemir, Karev Yurttas ve soy ismi ögrenilemeyen Ahmet adli tip ögrencisi gözaltina alindi. Çok sayida eve yapilan baskinda ise Eren Ilhan, Alev Boz, Birhat Simsek, Özgür Mert Bakan, Mustafa Karakurt, Deniz Topçu ve soy ismi ögrenilemeyen Tuncay adli ögrencinin gözaltina alindigi bildirildi. SES operasyon kapsaminda Istanbul ve Dersim illerinde de ev baskinlari oldugunu belirtti. 

Yine Istanbul Emniyet Müdürlügü`ne bagli polisler sabah erken saatlerde basta Bagcilar ve Esenyurt olmak üzere çesitli ilçelerde bazi evlere es zamanli baskinlar düzenledi. Baskinda kaç kisinin gözaltina alindigi ögrenilmedi. 

`FASIZMDEN BASKA BIR SEY DEGIL`

Ankara merkezli yapilan operasyonda SES Ögrenci Konseyi`ne üye ögrencilerin gözaltina alinmasini elestiren SES Genel Baskani Çetin Erdolu, daha önce SES Kadin Sekreteri Bedriye Yorgun`un da gözaltina alinarak tutuklandigini hatirlatarak, yapilanlarin fasizmden baska bir sey olmadigini söyledi. 

Sabahin erken saatlerinde Ankara merkezli olarak düzenlenen operasyonda SES Ögrenci Konseyi`ne üye çok sayida tip ögrencisinin gözaltina alinmasina SES`ten sert tepki geldi. Gözaltilari DIHA`ya degerlendiren SES Genel Baskani Çetin Erdolu, daha önce KESK`li 9 kadin ile birlikte KESK Kadin Sekreteri Bedriye Yorgun`un da tutuklandigini hatirlatarak, "Bu elbette ki 12 Haziran seçimlerinden sonra `ustalik dönemine` giren `ileri demokrasi` söyleminin arkasina gizledigi fasizmden baska bir sey degildir" dedi. AKP hükümetinin yazilmamis kitaplarin yazarlarini, parasiz egitim ve saglik isteyen gençleri tutuklandigini vurgulayan Erdolu, AKP`nin muhalif olan siyasetçileri, belediye baskanlarini, avukatlari ve birçok kesimden ses çikartan herkesi tutuklandigini, sindirmeye çalistigini söyledi. 
AKP hükümetinin KESK ve SES`e baskilar uygulayarak sendikal hareketi sindirmeyi amaçladigini söyleyen Erdolu, "Çalismalari yürüten gelecegin sendika üyelerinin yaninda oldugumuzu ama hepsinden önemli olarak da AKP fasizmine karsi mutlaka etkin bir mücadele verilmeli. Bu mücadeleyi de büyük oranda bu baskilardan, bu tutuklamalardan yilmadigimizi verdigimiz mücadeleden bizi alikoyamayacaklarini göstererek yürütmeye kararliyiz ve fasizme karsi mücadelenin tüm emek ve demokrasi güçlerini ilgilendirdigini. Ve AKP`ye karsi verilecek mücadelede tüm emek ve demokrasi güçlerini ve mücadele veren halkin örgütlü kesimlerini kapsamasi gerektigini inaniyorum. Ve öyle olmasi gerektigini düsünüyorum" dedi. Erdolu, AKP`nin "baskici ve fasist" politikalarina karsi herkesi birlik olmaya çagirdi. (DIHA)



  • Pazar 27.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.7 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Salı 31.7 ° / 22.2 ° Güneşli