Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Turgutreis esnafini zor duruma birakti

Turgutreis esnafini zor duruma birakti

Esenler`de etkili olan dolu yagisi nedeniyle bazi ev ve isyerlerini su basti. Aniden bastiran dolu ve saganak yagis nedeniyle lokantada mahsur kalan 2 kisi, itfaiye tarafindan kurtarildi.

Etkili yagis Turgutreis esnafini zor duruma birakti

Esenler`de etkili olan dolu yagisi nedeniyle bazi ev ve isyerlerini su basti. Aniden bastiran dolu ve saganak yagis nedeniyle lokantada mahsur kalan 2 kisi, itfaiye tarafindan kurtarildi.

Esenler Anadolu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnaflarin is yerleri dolu taneleri ile doldu. En alt katta bulunan bir emlak is yeri yarisina kadar dolu ile doldu. Vatandaslar yariya kadar dolu ile dolan is yerini küreklerle temizlemeye çalisti. Esnaflara yoldan geçen vatandaslar da yardim etti. Bazi vatandaslar ise dolu altinda kalan is yerlerini temizleme çalisirken etkisini arttiran yagisla birlikte içeride mahsur kaldi. Mahsur kalan 2 kisi, itfaiye gelene kadar masa ve sandalyelerin üzerine çikarak bekledi. Itfaiye ekiplerinin gelmesi ile birlikte içerde mahsur kalan vatandaslar disariya çikartildi.

Sulari çekilen is yerleri kullanilamaz hale gelirken, geçmis olsuna gelen Turgutreis mahalle muhtari Mustafa Güven ile vatandaslar arasinda tartisma çikti. Neden ilgilenmiyorsunuz diyerek muhtara çikis yaptilar. Bir diger esnaf ise belediyenin önlem almadigini vurgulayarak daha halen bunlara oy vermelerine anlam veremedigini söyledi. Is yerleri ile evleri su ve dolu baskinina maruz kalan vatandaslar, “Bunu hep yasiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.

Bölge esnafi ani gelisen baskin dolayisiyla magduriyet yasarken, isyerlerinde kismi maddi hasar olustu. Daha sonra Isyerlerini dolu ve yagmur suyu basan esnaf, kendi imkânlariyla ellerine aldiklari kürek ve kovalarla dolu tanelerini ve suyu bosaltmaya çalisti.

Muhtardan baska kendilerine geçmis olsun diye gelmeyen, Belediye ve esnaf odasi yetkililerine isyan etti.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı