Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Utku Caner Çaykara; 'Avcılar İçin Vizyon Projelerini Açıkladı'

Utku Caner Çaykara;

Avcılar Vizyon Projelerini açıklayan CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, “Avcılar için çok çalışacağız.

Haber/Elmas AYDOĞAN

Önümüzdeki 5 yıl ben ve ekibim Avcılar için ter dökeceğiz. Sizlerin talepleri, partimizin takdiriyle gençliğe verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizler Atatürk gençliğiyiz." Dedi.

CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara Avcılar Vizyon Projelerini açıkladı.

Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, Avcılar Double Tree By Hilton’da düzenlenen Avcılar Vizyon Projeleri lansman toplantısında Avcılar'a kazandıracakları vizyon projelerini anlattı.

“Avcılar için çok çalışacağız” diyen Çaykara, Avcılar gibi merkezi bir noktaya henüz metronun getirilmemiş olmasını eleştirdi. Trafik sorununun da bu nedenle çözülemediğinin altınıçizen Çaykara,  "Avcılara Metro'yu getireceğiz" ifadesini kullandı.

Projelerinin, Avcıların gelecek vizyonunu yansıttığını belirten Çaykara, “Önümüzdeki 5 yıl ben ve ekibim Avcılar için ter dökeceğiz. Sizlerin talepleri, partimizin takdiriyle gençliğe verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz.” Dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU
Gerçekleşen toplantıya; CHP İstanbul Milletvekilleri; Özgür Karabat, Zeynel Emre ve Engin Altay ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Selçuk Gök, Beşiktaş Belediye Başkanı ve adayı Rıza Akpolat, il ve ilçe yöneticileri, CHP Belediye Başkan Adayları, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, mahalle muhtarları medya mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜÇLÜ BİR YÖNETİM VE GENÇLİK VİZYONU

Toplantının açılış konuşmasını Avcılar İlçe Başkanı Gök yaptı. Gök, “5 yılda her ilçemizde olduğu gibi Avcılar'da da çok önemli başarılara imza atıldı bu nedenle İBB Başkanmız Sayın Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum. Aynı şekilde 5 yıldır hizmet veren Belediye Başkanımız Turan Hançerli'ye de teşekkür ediyorum. Şimdi güçlü bir yönetim ve gençlik vizyonu ile yola çıkıyoruz. Avcılar Belediye Başkan Adayımız Sayın Utku Caner Çaykara'ya başarılar diliyorum. Avcılar'ı daha güzel bir geleceğe taşımak için yepyeni bir yola çıkıyoruz, herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

İSTANBUL'U İMAMOĞLU YÖNETMELİ

İstanbul'u Ekrem İmamoğlu'nun yönetmesi gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Özgür Çelik şu ifadeleri kullandı; “Bu seçim iki aday arasında bir yarışın gerçekleştiği bir seçim olacak. İstanbul'u kim yönetecek sorusuna halk cevap arayacak. Aslında halk cevabını bildiği bir soruyu kendine soracak. İstanbul'un yeşil alanlarını, dere yataklarını, askeri alanlarını imara açanlar mı bu kenti yönetmeli yoksa 2019'dan bu yana İstanbul'a 9 milyon metrekare yeşil alan kazandıran Ekrem İmamoğlu mu yönetmeli? Bunu herkes bilir. İBB'nin binalarını vakıflara, cemaatlere verenler mi bu kenti yönetmeli, yoksa İBB'nin binalarını çocuklara kreş yapan, öğrencilere yurt yapan İmamoğlu mu yönetmeli bunu herkes biliyor. Kim yönetmeli İstanbul'u? 35 kişiye 4 milyon dolar burs verip yurt dışına gönderenler mi yönetmeli yoksa bu kentin dar gelirli ailelerinin 100 bin çocuğuna burs veren İmamoğlu mu yönetmeli? Kim yönetmeli İstanbul'u? Kentsel dönüşümde hani diyorlar ya 650 bin konut yapacağız diye. Daha Tuzla'da 650 bin konutu 4 yıldır bitiremeyenler mi yönetmeli, yoksa KİPTAŞ'ta sabit taksitle İstanbul halkının güvenli konutlarda yaşamasını sağlayan İmamoğlu mu yönetmeli bütün bu soruların cevabını herkes biliyor. Özetle bu şehrin kaynaklarını kendi çevresine peşkeş çekenler mi bu şehri yönetmeli, yoksa bu şehrin kaynaklarını halka dağıtan İmamoğlu mu yönetmeli? İstanbul'u Ekrem İmamoğlu yönetmeli. İstanbul, İmamoğlu yönetiminde daha adil bir kent oldu, oluyor. 31 Mart'tan sonra sizlerin de desteğiyle İstanbul'u yeniden kazanacağız ve İstanbul adil bir şekilde yönetilmeye devam edecek.”

'ACEMİ ADAY' , AVCILAR'IN YOLUNU BULAMAZ

AK Partili Aday Murat Kurum'u "Acemi Aday" diyerek hedef alan Başkan Çelik, “İstanbul'da acemi bir adaya karşı yarışıyoruz. İstanbul'u tanımıyor, bilmiyor. Bu şehirde yaşamayan birisi. Bugün Avcılar'dayız. Avcılar'a gelecek olsa, Avcılar'ın nerede olduğunu navigasyona bakıp bulabilir, navigasyon olmadan Avcılar'ın yolunu bile bulamaz” dedi.

AVCILAR'A MERHABA

"Selamlama" ile konuşmasına başlayan CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, “Aydınlık bir Avcılar için size merhaba diyorum. Bu merhaba gençliğe yol açan, bizlere inanan partili büyüklerimizin merhabasıdır. Bu merhaba emekçilerimizin merhabasıdır. Bu merhaba 5 yıl boyunca önemli hizmetlerde bulunmuş Sayın Belediye Başkanımız Turan Hançerli'nin merhabasıdır. Bu merhaba 5 yıl boyunca İstanbul'a hizmet etmiş, cemaatlere, torpile, ranta geçit vermemiş Sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun merhabasıdır” diye konuştu.

AVCILAR İÇİN VİZYON PROJELERİNİ AÇIKLADI

Avcılar Vizyon Projelerini açıklayan CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, “Avcılar'ın bizim için anlamı büyük. Avcılar için çok çalışacağız. Önümüzdeki 5 yıl ben ve ekibim Avcılar için ter dökeceğiz. Sizlerin talepleri, partimizin takdiriyle gençliğe verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizler Atatürk gençliğiyiz. Bizden öncekilerden aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için çalışacağız. Biz sosyal belediyeciliği savunanlarız. Biz kamu hizmetlerini lütuf değil hak bilenleriz. Biz ben bilirim diyen değil ortak aklı yürütenleriz. Biz cumhuriyetçiyiz, halkçıyız, biz demokratız. Bizler için cumhuriyetçi olmanın birinci kuralı yurttaşlık bilincidir. Herkese eşit ve adil olmaktır. Avcılar'da olan biten, Türkiye'de olan bitenden farksız değildir. Etnik kökenlerimizle, mezheplerimizle bizleri ayrıştırmaya çalıştılar ama biz bu ülkenin sınırları için al bayrağın altında yaşayan herkesi kendimizden gördük. Biz komşularımıza nerelisin demedik neye ihtiyacın var diye sorduk. Biz geçtiğimiz 5 yılda İstanbul ve Türkiye'de yaptığımız sosyal belediyecilikte başarımızı ortaya koyduk. Bizim için öncelikli ihtiyaçlar Avcılar halkının ihtiyaçlarıdır” şeklinde konuştu.

METRO GELECEK, TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

'Avcılar’a metro geleceği' müjdesini de veren Çaykara, “İBB ile el ele çalışacağız. Sefaköy Beylikdüzü metro hattı ve Mahmutbey-Esenyurt metro hattı Avcılar’dan geçecek. Güzergah üzerinde önemli yerler açacağız. İlçemizde üniversite gören kardeşlerimizin hayatı kolaylaşacak. Metro hattı boyunca yaşayan 3 buçuk milyon vatandaşımız daha hızlı ve konforlu bir şekilde kent merkezine ulaşabilecek. Avcılar’da hem otopark hemde trafik sorunu var. Avcılar’ın kanayan yarası. Kent merkezindeki iki önemli projemiz ulaşım projesi. Kirazlı, Atatürk, Öğretmenler Caddesi, Balıkyolu ve Kuruçeşme de hem daha işlevsel hem de çok daha kullanışlı yayalaştırma projeleri yapacağız. Hem trafiği azaltacağız hem bölgeyi güzelleştireceğiz. Hem de vatandaşlarımızın çok daha rahat bir kentte yaşamasını sağlayacağız. Engelli asansörlerimizin olduğu üst geçitler yapacağız. İmar yolunun olduğu projelerimiz var. İnşallah 1 Nisan’dan sonra bunları uygulayacağız” diye konuştu.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

'Avcılar'ın trafik sorununu çözeceklerini' de kaydeden Çaykara, “Ve trafik konusu. Hem otopark hem trafik. Avcılar'ın kanayan yarası. Kent merkezindeki iki önemli projemiz ulaşım projesi. Kirazlı, Atatürk, Öğretmenler Caddesi, Balıkyolu ve Kuruçeşme de hem daha işlevsel hem de çok daha kullanışlı yayalaştırma projeleri yapacağız. Hem trafiği azaltacağız hem bölgeyi güzelleştireceğiz. Hem de vatandaşlarımızın çok daha rahat bir kentte yaşamasını sağlayacağız. Engelli asansörlerimizin olduğu üst geçitler yapacağız. İmar yolunun olduğu projelerimiz var. İnşallah 1 Nisan'dan sonra bunları uygulayacağız” diye konuştu.

OTOPARK SAYISINI ARTIRACAĞIZ

'Avcılar'ın her mahallesine otopark yapılacağının sözünü' de veren Çaykara, “Ama en yoğun projemiz yine trafiği ve yaya yolunu rahatlatacak otopark projelerimiz. Merkez Mahallemizde büyük bir otopark inşa edeceğiz. Yeni yapılacak binalarda otoparkları yeniden düzenleyeceğiz. Her mahalleye kapalı bir otopark kazandıracağız. İnşa edeceğimiz kapalı pazarların altına otopark inşa edeceğiz. Kapalı pazarlarımız haftada 1 gün kullanılan ve diğer günler atıl kalan yerler değil vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat kullanabileceği yeni bir yaşam alanı açacağımız bir proje haline gelecek." Dedi.

MOBİL KREŞ PROJESİ

Çaykara, "Mobil kreş projemizle beraber vatandaşımız alışverişini yaparken çocuğunu huzur ve güvenle kreşe bırakabilecek. Bunlara da çok önem veriyoruz” Diye konuştu.

AVCILAR’IN 10 MAHALLESİNE 10 KREŞ

'Avcılar'ın her mahallesine kreş yapacaklarını' da anlatan Çaykara, “Avcılar'ın 10 mahallesinde, 10 kreş projemizle harekete edeceğiz. Çünkü yoksulluğun kök saldığı bir dönemde çocukların sağlıklı ve iyi eğitim almasını önemsiyoruz, çocuk kreşlerini önemsiyoruz. Bunu mutlaka hayata geçireceğiz. Ne istihdam ne de eğitimde olan gençlerimiz var. Dünya ortalamasında bu konuda maalesef birinci sıradayız. Gençlerimiz için meslek edindirme kursları açacağız, kariyer danışmanlıkları vereceğiz. Gençlerimiz için farklı mahallelerimizde spor, kültür ve sanat merkezleri açacağız. Buralarda rahatça ulaşabilecekleri kütüphaneler, atölyeler ve eğitim programları olacak. Merkezlerimizle gençlerimizin korunaklı ve yapılandırılmış ortamlarda daha verimli zaman geçirmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Avcılar Vizyon Projelerini açıklayan CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı... 

Program, meclis üyesi adaylarının tanıtımı, günün anısınına binaen protokolle ve katılımcılarla çekilen fotoğraf çekimleri ile tamamlandı.



  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı