Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yagmura Teslim Olduk

Yagmura Teslim Olduk

Istanbul`da bir saat saganak seklinde düsen yagmur kent trafigini de felç etti. Kentin Avrupa Yakasi`nda E-5 bölgesi adeta kilitlendi. Metro istasyonlarini ve metrobüslerin içini bile su basti. Atatürk Havalimani- Aksaray metrosu sadece Bakirköy istasyonu

 Yagmura Teslim Olduk
 
Istanbul`da bir saat saganak seklinde düsen yagmur kent trafigini de felç etti. Kentin Avrupa Yakasi`nda E-5 bölgesi adeta kilitlendi. Metro istasyonlarini ve metrobüslerin içini bile su basti. Atatürk Havalimani- Aksaray metrosu sadece Bakirköy istasyonuna kadar isliyor. Valilik "özel araçlarla trafige çikilmayin" uyarisi yapti.
 
Istanbul Büyüksehir Belediyesi kentte etkili olan yagis ile ilgili yazili bir basin açiklamasi yapti. 
 
Açiklamada son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yagis düstügü ve yagisla beraber saatte rüzgarin hizi 70-80 km-s kadar çiktigi belirtirken sunlara deginildi;
 
“Istanbul’da sabah 07.00 siralarinda baslayan yagis sehri etkisi altina aldi. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yagis düstü. Yagisla beraber saatte rüzgarin hizi 70-80 km-s kadar çikti.
Yagislar Silivri, Büyükçekmece, Basaksehir, Üsküdar, Sisli, Fatih, Bakirköy bölgelerinde etkili oldu.
 
Yagislar su siralarda sehir merkezinde etkisi azaltirken Karadeniz sahillerinde etkili oluyor.
IBB ekipleri alarma geçti. Itfaiye Yol Bakim Onarim Daire Baskanligi, ISKI, Istaç ekipleri su baskini olan bölgelerde çalislasmalarini sürdürüyor.
Trafikle aksamalar meydana gelirken bazi metro seferler geçici olarak durduruldu.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı