Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HAMSI TAVADA, MISIR VE PATATES SOBADA

HAMSI TAVADA, MISIR VE PATATES SOBADA

Esenler`de düzenlenen "8. Geleneksel Hamsi Günü"nde binlerce vatandasa 5 ton hamsi ikram edildi. Soguk ve yagmurlu havada sicacik sobalarda pisen misir, patates ve çay ikrami da vatandaslarin içini isitti.

HAMSI TAVADA, MISIR VE PATATES SOBADA

Esenler’de düzenlenen “8. Geleneksel Hamsi Günü”nde binlerce vatandasa 5 ton hamsi ikram edildi. Soguk ve yagmurlu havada sicacik sobalarda pisen misir, patates ve çay ikrami da vatandaslarin içini isitti.


Anadolu kültürünü Esenler’de yasatmak ve gelecek kusaklara aktarmak amaciyla birbirinden farkli etkinliklere imza atan Esenler Belediyesi, Esenler Rizeliler Dernegi ile birlikte Hamsi Günü düzenledi. Esenler Dörtyol Meydani’nda bu yil 8’incisi gerçeklesen Hamsi Günü’ne; AK Parti Istanbul Milletvekili Yildiz Seferinoglu, Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Gökhan Taran, RIDEF Baskani Recep Albayrak, Esenler Rizeliler Dernegi Baskani Süleyman Kahveci, ESDEF Baskani Mustafa Kaplan, Türk Esenler Sube Baskani Lütfü Kahveci, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.
AMACIMIZ RIZE KÜLTÜRÜNÜ YASATMAK
Programin açilis konusmasini yapan Esenler Rizeliler Dernegi Baskani Süleyman Kahveci, “Istanbul’da ilk hamsi festivalini Esenler Belediyesi ile birlikte biz gerçeklestirmistik, bunun gururunu yasiyoruz. Amacimiz insanlarin kaynasmasi ve Rize kültürünü yasatmak” dedi.
BIRLIGIMIZI TEMSIL EDIYOR
Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Hamsi Günü ile birlik ve beraberlige vurgu yaptiklarina dikkat çekerek, “Bugün bu meydanda ülkemizin birligini ve beraberligini temsil eden bu bulusmayi gerçeklestirdik. Bu topraklari her zaman koruyacak birlik ve dirlige sahibiz. Her gün oldugu gibi bugün de dualarimiz Afrin’deki askerlerimizle. Sehitlerimizin emanetini kanimizla ve canimizla korumaya devam edecegiz” diye konustu.
ORDUMUZ BARIS GETIRECEK
Yagmurlu bir Karadeniz havasinda Esenlerlilerle bulustuklarini ifade eden Esenler Kaymakami Hulusi Sahin de, “Birligimizi temsil eden bu Hamsi Günü’nde de Afrin kahramanlarimiz için Cenab-i Hakk’a dua ediyoruz. Türk ordusu güçlü oldugu müddetçe Ortadogu’ya da baris getirecektir” dedi.
HAMSI KÜLTÜRÜNÜ YASATIYORUZ
AK Parti Istanbul Milletvekili Yildiz Seferinoglu, Rize kültürünün Esenler’de yasatilmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdikten sonra “Rize denince akla kemençe ve horon gelir ama sehitlerimizden dolayi horon ve festival yapmiyoruz. Bu yagmurun altinda bile hamsi kültürünü yasatmak için burada bizimle bir araya gelen vatandaslarimiza tesekkür ediyoruz. Kahraman sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” seklinde konustu.
5 TON HAMSI, MISIR, PATATES, ÇAY
Konusmalarin ardindan protokol üyeleri 20 metre uzunlugundaki mangalda ve dev kazanlarda pisirilen 5 ton hamsiyi vatandaslara ikram etti. Soguk ve yagmurlu havaya aldiris etmeyen binlerce vatandas, uzun kuyruklar olusturdu. Vatandaslara hamsinin yani sira meydandaki çadirlarin içine kurulan sobalarda pisen misir ve patates ile simit, helva ve çay ikrami da yapildi. Hamsi Günü, okunan Kur’an-i Kerim ve sehitlerimiz için yapilan dua ile sona erdi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli