Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havaalani K.Dönüsüm. Magdurlari Göksu`ya SERT TEPKI

Havaalani K.Dönüsüm. Magdurlari Göksu`ya SERT TEPKI

Havaalani K.Dönüsüm. Magdurlari Göksu’ya SERT TEPKI
Cuma gününden beri Esenler Gündemine oturan Esenler Emlak Konut Sakinlerinden Belediye Baskani`na sert tepkilerde bulundular.

Esenler Havaalani Mahallesi`nde kentsel dönüsüm projesi vatandaslari memnun etmeyecegini söyleyenlere Göksu,” ben buraya insanlarin bedduasini degil duasini almaya geldim” sert çikislar yaparak elestirilerde bulunmustu. 

Bugün gelinen noktada ise karar kamuoyunun
Bugün yüzlerce hak sahibinden ev yapacagiz sözü verilerek tapulari alindi. Verilen sözler o günlerde sevinç ve dua idi, bugün ise beddua oldugu görülüyor. 
Dairelerinin bekledikleri büyüklükte olmadiklarini söyleyenler, yandik anam diyenler oldugu gibi, Esenler Belediyesi önüne gelerek aglayip sizlayanlarin oldugunu da gördük. O gün Belediyenin önüne gelenlere, Esenler Belediye Baskani Göksu’nun verdigi cevap, dairelerin küçültülmesinden kendisinin de haberi olmadigi yönündeydi.

Cuma günleri halka hitap etmeyi geleneksellestiren Göksu, Cuma namazi sonrasi Esenler Emlak Konutlarinin içinde yer alan Yunus Emre Camisinde ‘’Halk meclisi’’ programinda dua yerine beddua aldi.


“Sizler bize Müteahhit gibi davraniyorsunuz”
Göksu’nun elinden mikrofonu mahalleli bir hak sahibi kapti ve bakin neler söyledi “sizler bizim sorunlarimizla ilgilenmiyor suyunuz. Bugün git yarin gel diyorsunuz. Sizlere saygimiz var ve siz buraya Belediye baskani olarak geldiniz.5 sene oldu sorunlarimiza çözüm bulmadiniz. Nasil plan yaptiniz, bazi dairelerimiz günes görüyor, bazi dairelerimiz günes görmüyor. Sizler bize Müteahhit gibi davraniyorsunuz. Biz sizleri Müteahhit olarak görmüyoruz. Bizler arsallarimizi size degil Müteahhitte verseydik daha güzel konutlarimiz olurdu. Suraya bir duvar ördünüz, su dükkânlar bize verilecekti vermediniz. Hangi sorunu anlatayim.
“Burada adaletsizlik var, haksizlik var”
Yukarida dükkân kiralari çok ucuz, asagidaki kiralar çok yüksek. Sizin yetkilileriniz dükkanimi 100 bin liraya kiraya verecegini söyledi, 1000 liraya kiraya veremiyoruz. Burada adaletsizlik var, haksizlik var. Elimizden 100 m2 dükkânlari aldiniz yerlerine 30 m2 dükkanlar verdiniz. Sizler bizi uyutuyorsunuz. Ben hak sahibiyim bana bir garaj verdiniz” diyerek Baskan Göksu’ya sitem ettiler.


 
Göksu, vatandaslara verdigi cevaplarla hak sahiplerini ikna edemedi. Göksu,” benim anlamadigim su. Arkadaslar biz bu binalari sizlere vermekle hata mi yaptik? Burada Esenler Belediyesinin veya Esenler Belediyesinde herhangi bir insanin bir maddi menfaatimi var. Veya bizlere herhangi bir yer mi verdiniz? Biz sadece harcadik, sizin çözülemez denilen sorunlarinizi çözdük. Büyük paralar harcadik, hata ettiysek sizin adiniza özür diliyoruz. Siz bize sanki büyük bir ikramda, lütuf da bulundunuz. Biz size bu konutlari yaptik verdik, siz bize bu konutlari vermediniz. Bu isleri yaparken herkesin hak ve hukukunu koruduk. Ince eleyip sik dokuduk” diyerek konustu.



Ütebay ve havarileri maden buldu…
Is yapmayan ama elestirmeyi meslek edinen CHP ilçe baskani firsat bu firsat diyerek ve bir maden bulmusçasina sosyal medyadan bakin neler yazdi. Hâlbuki ana muhalefet partisi ilçe baskani halka gider ve sorunlari halktan dinler. Esenlerin muhalefeti bir acayip. Karar sizin…



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı