Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Haziran`dan Kudüs açiklamasi

Haziran`dan Kudüs açiklamasi

"Dün ABD Baskani Trump sagduyudan yoksun, kiskirtici eylemlerine bir yenisini daha ekledi ve Kudüs`ü Israil`in baskenti olarak tanidigini ilan etti" diyen HAZIRAN, açiklamanin Orta Dogu üzerindeki hesaplari bitmek bilmeyen ABD-Israil isbirligini gözler ön

Haziran`dan Kudüs açiklamasi

"Dün ABD Baskani Trump sagduyudan yoksun, kiskirtici eylemlerine bir yenisini daha ekledi ve Kudüs’ü Israil’in baskenti olarak tanidigini ilan etti" diyen HAZIRAN, açiklamanin Orta Dogu üzerindeki hesaplari bitmek bilmeyen ABD-Israil isbirligini gözler önüne serdigini ve özünde emperyalist bir çikis oldugunu vurguladi.
 
Açiklama su ifadelerle devam etti:
"Trump’un, 1967’den bu yana Israil isgali altinda bulunan Kudüs’le ilgili Filistin’in haklarini göz ardi eden, tek tarafli, Israil yararina bu küstahça çikisi Israil-Filistin çatismasini kuskusuz derinlestirecektir. Bugün bile Gazze ablukasi büyük bir insanlik drami olarak sürerken, Bati Seria sinirindaki Utanç Duvari büyük bir insanlik ayibi olarak yükselirken, Israil hapishaneleri Filistinli direnisçilerle doluyken bu yeni karar Orta Dogu’daki gerilimi daha da tirmandiracaktir. Bu kararin bölgede yeni büyük bir savasa yol açmasi da olasidir.
Türkiye solu her zaman Israil’in isgalci ve emperyalist politikalarinin karsisinda, Filistin halkinin yaninda hakli direnisleri için mücadele etmis, bu ugurda can vermistir. Filistin’le dayanisma içinde olmustur ve olacaktir. Tarih taniktir.

MAVI MARMARA DAVASINI PARAYLA SATANLAR FILISTIN HALKINI SAVUNAMAZ
“Kudüs kirmizi çizgimizdir” deyip Israil’le her türlü askeri ve ticari iliskileri sürdürenlerin Filistin sevgisi ise sahtedir. “One minute” sahne sovuyla göz boyayip Mavi Marmara davasini para karsiligi Israil’e satanlar Filistin halkinin savunucusu olamazlar. Hristiyani, Müslümani, Yahudisiyle yüzyillardir ortak bir kültürü içinde barindiran topraklari yalnizca “Müslüman kardeslerim” diye ananlar, halklari birbirine karsi kiskirtanlar baris adina konusamazlar.
Emperyalist çikar çatismalari yüzünden uzun yillardir kanla sulanan Orta Dogu cografyasi bir gün mutlaka esenlige kavusacak ve Haziran günesiyle aydinlanacaktir. Iste o gün insanligin kadim kentlerinden Kudüs de barisin ve kardesligin baskentlerinden biri olacaktir."



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli