Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

HDP Esenleri Halay ve Horonlarla Costuruyor

HDP Esenleri Halay ve Horonlarla Costuruyor

HDP Esenleri Halay ve Horonlarla Costuruyor

HDP Esenler Belediye es baskan adaylari Gülsüm Öztürk–Celal Alphan’in ilçe es baskanlari ve demokrasi güçleri ile bir bütünlük içinde çalismalari cumhuriyet meydaninda yüzleri güldürüyor. Esnaf ve halk gezileri sürerken, adaylari coskuyla karsilayan halk, "31 Martta kazanan halkimiz olacak, hep birlikte gülecegiz " diyorlar. 
 
31 Mart yerel seçimlerinin önemli olduguna dikkat çeken HDP Esenler Belediye es baskan adayi Celal Alphan, “Ülkemize baris hukuk adalet istiyorsak HDP için çalismamiz lazim” dedi. Alphan,  cumhuriyet meydaninda seçmenlerle halay çekti, türkülere eslik etti, standa gelen vatandaslarla selamlasti ve tokalasarak projelerini anlatti. Alphan’a ilçe yöneticilerinin de eslik ettigi çalismalarinda cosku var, heyecan var. Gittikleri, ziyaret ettikleri yerlerde, çiçekler ile karsilaniyorlar.
 
“TÜRKIYE'DE BIR KÜRT SORUNU VARDIR DIYEN ERDOGAN’DIR”
Mikrofonlarimiza konusan Alphan: Türkiye'de 17 yildir halklar AKP diktasi altinda yasiyor. Kürt sorununun demokratik temellerde çözümü için hiçbir adimin atilmadigini ve 40 yildir süren bu kavganin bitmesi için, halklarin özgürce, kardesçe, birlik ve beraberlik içinde yasamasi için hiçbir sey yapilmadi. AKP kendi iktidarini saglama almak için kendisinden olmayanlari yok sayiyor. HDP'ye destek vermenizi, bu iktidarin sendelemesi için demokrasi güçlerine oy vermenizi istiyorum.
 
Alphan
,”AKP genel baskani ve Cumhurbaskani Erdogan, Diyarbakir'da bir konusmasinda, “Türkiye'de bir Kürt sorunu vardirbu sorunun da sahibi de benim. Ben çözecegim” demisti. Daha sonra Kürt sorunu, Kürt açilimi gibi birçok projeler ortaya koyanda kendileriydi. Ancak bu söylemlerinden kisa bir süre sonra Sayin Cumhurbaskani bir itirafta bulundu. Dedi ki; 'Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Bundan bahseden kim varsa ülkeyi bölmek istiyor. Bugünlerde ise Kürtleri ayristirarak, ötekilestirerek kendi topraklarimizdan kovmak için beyanlarda bulunuyor" dedi. 



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı